Är det någon som kan ge en generell uppfattning hur mycket det skiljer i pris mellan byggsats och lösvirke. Hur mycket sparar man på att bygga själv? Är det 10% eller 50%?
 
Det behöver inte vara billigare med lösvirke! Jag tog in 4-5 offerter på prefab och en på lösvirke. De två billigaste prefab var billigare än lösvirke. Svårt att jämföra dock; det är olika vad som ingår och inte ingår. Antar att jag kunde fått bättre pris på lösvirke om jag begärt offerter från fler.
 
Tack för svaret injonil. Vilket prefab blev det?
 
Det blev Lundqvist trävaru. Lövångers bygg låg också bra till i pris.

Men ta in lite offerter från norrländska firmor på lösvirke. Jag tog bara in från en lokal firma (som iofs har bra priser på prefab-hus).
 
Ska göra det. Tack för tipset.
 
Jag funderar på vad man ska välja, hur är byggsatserna: dimensioner, lättbyggdhet? Byggde en vedbod/förråd på 18m2 som första projekt för något år sedan, blev inte jättebilligt, jämfört med byggsats, men däremot mycket kraftigare och stabilare.

Plus för byggsats är ju att det går snabbare att bygga.

Har kollat lite på http://http://lovangersbygg.se, www.mellby.com och http://www.lundqvisttravaru.se.
 
Vi har tänkt köpa byggsats från Lundqvist trävaru. Verkar billigt och smidigt och uppfyller våra krav som inte är så höga. Om man har specialönskemål och mer "huskvalite" så är säkert lösvirke bättre.
 
Har som total novis byggt ett garage från Lundqvist, 6.1x8.5 m tog ca 3 dagar till stommen var på plats. Bra passform, mycket hjälpsam telefonsupport med frågor osv.
 
Vi har byggt lövånger. Väldigt smidigt men dörrar och fönster är skit ifall man vill isolera för att hålla varmare än 10 grader.

Väldigt smidigt att montera. Jag och farsan fick upp stommen på ca 2 dagar. Därefter satte jag plåttaket själv på en eftermiddag (färdiga längder). Båda två har god byggvana men ingen av oss är snickare.

Jag är nöjd men hade jag fått göra om mitt val tror jag ändå att jag satsat på lösvirke för flexibilitetens skull.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.