Vi funderar på att ha vårt garage under huset eftersom tomten är lite trång. Eller rättare sagt så har vi mycket prickmark. Vi har också en sluttningstomt så vi och vår säljare tyckte att det kunde vara en bra idé. Kommunen föreslog också denna lösning då de inte godkände att vi bygde på prickmark. Vi tänkte alltså att det blir som en liten källare med garage på gaveln. Vet inte om det är möjligt att bygga källare under halva huset så att vi tom kan göra trapp ner. Vi har ju en trapp inne och kan göra en trapp ner under den. Det är nog en kostnadsfråga också och man måste ju gräva ur mycket mer då. Vi väntar nu på kostnadsförslag från de som gör vår grund. Jag undrar bara om fler har haft denna lösning och om ni har några tips på vad man ska tänka på osv. Alla ideér är välkomna!
/Maria
 
Man brukar väl vilja undvika att blanda grundlösningar så ur det perspektivet är ju då hel källare enklast men det är ju naturligtvis en kostnadsfråga också
 
Nu har vi fått veta vad det kan kosta... Ingen direkt specificerad offert men de räknar med allt från 100-200 000 extra för grunden. Troligast hamnar det väl mellan 150-200... Vår säljare kontaktade en annan grundfirma som ska komma med ett annat förslag. De byggde på ett annat sätt så nu får vi väl se. Är det ingen som har gjort något liknande? Vi skulle få besked innan helgen vad den här andra grundfirman skulle ha så då är det bara för oss att välja alt. 1 -2 el. att strunta i garage i nuläget. Vi kan bygga garage brevid huset men det blir för nära grannen så frågan är om vi får bygglov. Men grannen godkänner det men kommunen är tjurig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.