Hej alla glada.. Är ny här på forumet samt även ny hus ägare..
Vid besiktning framkom att dräneringen var dålig då det var förhöjda fukt värden längst ena väggen. Huset är ett suteräng hus och det är bara på källar sidan som det var fukt. Nu har jag börjat få in offerter,, fick en från asfaltsbeläggning och de skulle ha 73000:- för att dränera 20 m . För mej låter det lite väl häftigt eller vad tycker ni???
 
För mej låter det lite väl häftigt eller vad tycker ni
Ja, verkligen!
 
Ja det är riktigt mkt :surprised: tack gud att vi gjorde vårt själva :D
Ett par kompisar gör sitt nu och dom lejer allt och dom betalar 1500:-/m...så det känns mkt..
 
Runt 1500:-/m utan platon, lite över 2000:-/m med platon.
 
Iofs så kan det väl bero lite på hur tomten ser ut. Om det är suteräng så är det ju dels risk för att det kan vara struligt att få dit maskiner och matr. med kraftig sluttning eller liknande.

Dels så är det risk att man har berg mer eller mindre i kontakt med väggen under mark (fast ev. sprängning/bortbilning av berg har han säkert friskrivit sig från om det är fastpris).
 
Gjorde allt själv. Hyrde polare som grävde med sin arbetsgivares grävare "vid sidan om". Lade Blackline matta. 40 meter fullstor källare runt om för 28-30 tusen för alltihopa(jobb, material, singel. Plus att vi schaktade om tomten medans vi ändå höll på.
 
Tror man brukar räkna runt 1500kr metern. Men om det behövs sprängas eller så kostar det nog mer. Beror på hur det ser ut. Transporter av maskiner och bortforsling av schaktmassor kostar mycket.
Begär in fler offerter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.