Har köpt badkar till nya badrummet, men detta kommer att hamna en bit utanför väggen pga utanpåliggande rör till kranen. Kan man såga/borra upp en bit i badkaret för att få detta att komma kloss an till väggen?
 
Är det ett plåt badkar skulle jag inte
göra det.
Är det ett plast kan det gå men kanten
är säkert lite vikt för att få styrka.
Så en sågning kan säkert försvaga karet.
Lättare hålla rent om det står en bit ifrån.

Mvh Putte
 
Klart att du kan såga eller borra i badkaret. Lite svårare med plåtkar än plastkar då risk finns alltid för sprickor i emaljen.
I vilket fall som helst så är det rätt kinkigt och noggranhet krävs.

Borra två hål och trä karet över rören. Svårt alternativ då det gäller verkligen att få hålen på rätt plats. Dessutom belastar man rören då karet rör sig såvida man inte har jättehål.

Ett annat alternativ är att såga (för hand) ett minimalt fyrkanthål och täcka hålet med exemplvis en fyrkantig rostfri täckbricka som rören löper igenom. En sån fixar plåtslagarn på ett nafs. Lite silikon mellan täckbrickan och karet så sitter det plats.

Ett tredje alternativ är att du har karet ut från väggen och fyller mellanrummet med något annat. Ett "hylla" i rostfritt som rören löper igenom. Man sätter liksom hyllan i plan med badkarskanten. Kanske att du dessutom behöver då en mostsvarande distanhylla även på sidan av karet mot väggen.
Detta fixar även en plåtslagare på ett nafs.
Hyllan behöver inte vara i rostfritt utan kan även vara i exempelvis vitmålat trä. Eller om du kanske har andra träinslag i badrummet så kan du matcha detta med även samma trä i denna distanshyllan.
Har du kaklat badrum kan göra denna "hylla" i valfrit material och kakla det.

M
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.