Vi har köpt en tomt med en befintlig lada. Planen är att inreda ett gästrum i ladan med el och vatten för att bo där under byggtiden. Huset som vi ska bygga hamnar ca 10 m från ladan. Nu funderar jag på om man kan sätta mätarskåpet på ladans yttervägg permanent för att slippa byggel eller måste mätarskåpet sitta på bostadshuset? Hur brukar man göra med vattnet? Man måste väl ha en vattenmätare även under bygtiden?
 
Du funderar helt rätt. Sätt skåpet på laduväggen.
 
Ja du kan sätta fasadmätarskåpet på ladan. Men fråga din nätägare. Är säkert lite olika.. här där jag bor har dom som krav att dom ska hitta mätarskåpet utan att måsta leta. Dvs dom vill helst att de ska synas från vägen/infarten..

Detta är säkert mindre viktigt nuförtiden då de är fjärravläsning på alla mätare, och de behöver därför inte ut och "leta" så värst ofta.
 
Vatten varierar med bolag. Vi fick fastpris inklusive förbrukning under byggvintern
 
Ok, det låter bra det där. Ska ringa elbolaget och kolla med dom vad dom säger. Men så länge det bara hänger på att det ska synas från vägen så är det inga problem.
 
Nästa tips är att du ber elektrikern koppla in ett trefasuttag på en gång när ni monterar skåpet. då har du ju smidig byggström lätt tillgänglig :) Även praktiskt till vedklyv eller dylikt på sikt
 
Redigerat:
Nu börjar det dra ihop sig för att beställa ett skåp. Kollade på elbutik.se men det fanns lite olika att välja på. Finns det någon som kan tipsa om vad man ska ha till en vanlig villa med hobbygarage? Det ska vara utanpåliggande. Ska man ha ett med inbyggt högspänningsskydd?
 
Bjud din elektriker samma peng som elbutik vill ha för sitt skåp, så får du säkert ett
E2270010 MÄTARSKÅP FASAD GUM 1-25 SAMT alla tätningar du behöver. Dessutom blir han nog villigare att göra mätaranmälan mm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.