Jag funderar på att göra om en ganska oanvänd friggebod modell äldre på landstället till dusch och tvättrum. Stugan används inte alls under vinterhalvåret. Vad bör man tänka på? Hur undviker man fuktproblem bäst?
 
Jag skulle föreslå plastmatta istället för keramikbeklädnad. Våt keramik mår inte bra av att frysa, även om det går att lösa.
 
Hemmakatten
Om det är en gammal friggebod byggd av lösvirke kanske man inte behöver göra så mycket alls med den. Den skulle ju bara användas på sommaren. Att bygga upp ett helt våtrum enligt standard för bostadshus verkar lite overkill för en friggebod.

Finns det golv? Om det är massiva golvbrädor kan man låta dem vara, bara tvätta av och lägga någon trasmatta. Sätt in en duschkabin, en liten varmvattenberedare, tvättställ och tvättmaskin. Låt väggarna vara som de är eller måla bara. På det sättet (med lite luftspringor här o där som det brukar vara på en gammal friggebod) blir det säkert inga problem med fukt.
 
Hej,

Kan man ha en tvättmaskin i ett oisolerat, ej uppvärmt utrymme, under en vinter i Sverige. Fryser den inte sönder? Kan man tömma de på vatten helt och hållet? En begangnad tvättmaskin brukar ju vara jättetung och sippra vatten när man flyttar dessa!

/Janne
 
den brukar bli helt tom på vatten om man tar ur "silen" som sitter vid pumpen. Har själv en gammal maskin stående ute året om( med en pressäning över på vintern). Den har iaf funkat fint i två år nu, frugan tvättar hästtäcken och dyligt i den.
 
Där ser man!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.