Någon som gått igenom projektet fräsa in el i hel lägenhet? Håller på och renoverar och tycker att det är synd att spackla och måla när det går utanpåliggande gamla kablar kors och tvärs i dubbla och trippla rader ÖVERallt. Är jobbet värt det eller ej?
 
Har du rejäla maskiner, spårfräs och bilningsmaskin så går jobbet ganska så fort, spårfräsen ser till att du inte mer en gör ett spår till ett ex 16-20 mm rör så slipper du att väggen faller isär för mycket när du hugger.
Helt klart värt mödan.
Sänk taket en smula och dra all el där och fräs ner till uttag och strömbrytare så blir det inte så mycket fräsande, då slipper du kopplingsdosor på väggarna med och kör allt i takdosor :)

Gör du ett bra jobb så kommer du inte ångra att du gav dig in på detta, för det blir riktigt snyggt i slutändan :)
 
Tack, känns som att projektet ska vara välplanerat innan det påbörjas. Att sänka taket är inte aktuellt, gamla fina stukaturer och så. Förstår att elektriker inte fräser in spår, men i vilken region kan man landa i pris om 100 kvm el ska planeras, dras och nya uttag och strömbrytare monteras samt tv/data uttag i två rum och flyttaoch byta ett elskåp samt ta bort ett som inte används. Hopplös fråga gissar jag. Vill gärna men får kanske ge mig!
 
Nog kan du anlita en elektriker för att fräsa spåren.. Men de lär ju bli bra mycket billigare om du gör de själv!
 
30-50 tusen
 
Be elektrikern markera var han vill ha sina rör, så kan du sköta spårningen så kan du spara lite slantar på det. Så fort som det är dags att lägga i rör i spåren så får elektrikern sköta det eftersom det då krävs behörighet.

Priset kan skilja otroligt mycket beroende på vad du vill ha för material och hur mycket. Finns ju billiga strömbrytare/vuttag och det finns dyra. Men man ska inte välja billigaste skiten för till nästan 100% så får du vad du betalar för.
Planering är a och o, tänk igenom ordentligt, ta dit ett par elfirmor och be dom titta så kan du kanske få ett bra pris av dom.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.