Fick precis hem offerten på byggfelsförsäkring från Bostadsgaranti.
De vill ha drygt 80 000 för att försäkra vår tillbyggnad. Någon som hört om något liknande? Nu är det bara att hoppas att något av de andra bolagen kan erbjuda lägre pris.
Hur kan man lagstifta om byggfelsförsäkring när det inte finns en fungerande marknad?
 
Hej!

Vad har du för budget på din tillbyggnad?

Om det är en tillbyggnad och budgeten är under 10 basbelopp ~400 tusen så kan du söka och få dispens från att vara tvungen att ta denna försäkring. Det gjorde vi och fick dispens.

/pinebar

 
Vår budget är drygt 2 milj. så det är nog ingen chans.
Det som stör mig att försäkringsbolagen tar en procentuell andel av hela entreprenadkostnaden trots att stora delar av den är sådant som dels inte är bygglovspliktigt och dessutom aldrig kommer behöva ersättas av försäkringen.

Med facit i hand skulle man ha delat upp entreprenaden i flera mindre projekt där bara ett är bygglovspliktigt.
 
kallek skrev:
Med facit i hand skulle man ha delat upp entreprenaden i flera mindre projekt där bara ett är bygglovspliktigt.
Japp!.
Till försäkringsbolaget skall man bara anmäla det beopp som försäkringen är avsedd att täcka, inget annat.

Skulle det vara alldeles omöjligt att ta denna diskussionen med din entreprenör/leverantör och dela upp det ingågna avtalet till två avtal?
 
Vi bygger nytt i lösvirke och har tecknat vår byggfelsförsäkring via bostadsgarnti. Vår premie ligger på mindre än 1 % av försäkringsbeloppet. Vi har anlitat olika entreprenörer till stommontering, klart utvändigt, vvs, el och mark & grund resten fixar vi själva. Vad är det som gör att Er premie blir högre?
Vi hade så bråttom när vi ansökte så vi skickade bara in en beställning och sen var det bara att betala och se glad ut, men det skulle vara intressant att få reda på hur försäkringsbolagen sätter sina premier.

Pernilla
 
Nu är det länge sedan det var något liv i den här tråden, men berodde problemen månne på att entreprenören hade betalningsanmärkningar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.