Hej, håller på att bygga till. Utbyggnaden har ett träbjälklag med: (nedifrån och upp) asfaboard, reglar med isolering emellan, plast, råspont, glespanel, golvvärmeslingor, golvvärmeplåtar, plast, papp, parkett. Blir det tokigt med plast både ovanför reglar och isolering samt ovanför golvvärmeslingorna? Enligt parkettillverkaren så ska det vara plast så långt upp som möjligt i konstruktionen. Tack för kommentarer.
 
Är det en ångtät plast du tänkter sätta mellan golvvärmeplåtarna & papp:en? eller är det sådan där mjuk som ska dämpa stegljud samt göra golvet lite skönare att gå på?

Ångtät plast brukar inte vara så bra att ha i dubbla lager ifall det kommer fukt imellan tex ett läckande rör.. då kan inte fukten vandra åt något håll och blir kvar med fuktskador som följd.
 
Ja det är ångtät plast jag tänker på. Antar att jag då bör strunta i den direkt över bjälklaget och bara ha plast direkt ovanför golvvärmeplåtarna.
 
Helt rätt ha aldrig dubbla lager med plast.. minsta lilla fukt kan ställa till stora skador då den inte har någonstans att ta vägen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.