Hej
Hvordan er det gået?
Vi overvejer også Örementhus.
Vi tittar også på Haaks stenhus.

Hvem har gode referencer på Örementhus?
 
Hej, Har sett en del frågor om hur bra/dåliga Örement hus är. Kort sagt: VI BYGGER ALDRIG MED ÖREMENT FLER GÅNGER!!! Väggar som var upptill 15-16mm sneda över 600mm löpande vägg, väggar sneda på höjden (uppskattar att vi lade på upp till 25mm gipsspackel - efter färdigt hus),parkett som inte nådde in under golvsockel utan gav springa, köksinredning som inte passade så man sågade ut väggen för att det skulle passa (kök monterat vägg till vägg med vinkel i båda ändar), målare som inte slipade höga väggar mer än man nått från golvet, dessutom dåligt uppspacklat underlag, golv som lutade ca 30mm FRÅN golvbrunn, (bildbevis finns på allt ovan) och elektriker som vägrade ge skriftlig offert på extra arbeten (när fakturan kom var den ca dubbelt så stor som diskuterat...). Målarna såg rena fel när dom arbetade men ville inte säga något till Örement, snickare, mig eller någon annan "för man ville inte orsaka bråk". Vad gäller Elentreprnören och kostnaden så ska man ju haft skriftligt på allt innan påbörjat arbete men det är ju Örements entreprenör och kommer man inte överens så är det ju plötsligt försent för gipsskivor etc är redan uppe... Allt är nu åtgärdat, till stor del av oss men också av andra välrenomerade entreprenörer. Notera att Örement försöker förbättra sitt ryckte genoim att säga ungefär "på den gamla tiden" d v s innan ägarbytet dock kvarstår sanningen - det är fortfarande samma i flera fall undermåliga entreprenörer som bygger åt dem...
 
Hej! nej, det låter inte direkt trevligt.. kommer bildbevisen att publiceras här på sidan eller? vem var "byggaren"? anledningen är att vi ligger i pipelinen att bygga med örementhus..
 
Surt med vad MK råkat ut för.

Jag bygger själv med Örementhus och är så här långt (slutbesiktning i augusti) nöjd.

När du anlitar ett husföretag köper du ett samordnande och projektledande av ett husbygge, oftast i form av en ”totalentreprenad”. Fördelen är att du får en avtalspart som håller ihop hela bygget för din räkning. Du slipper själv anlita och komma överrens med alla olika leverantörer och entreprenörer separat, Dessutom överlåter du ledningen av deras arbeten och leveranstider till en professionell (förhoppningsvis) byggledare .

De flesta problem i hänger ihop med kvaliten på de entreprenörer som husföretaget anlitat och husföretagets projektledares förmåga att hantera och styra dessa i samband med de förseningar och fel som sker.

Jag skulle vilja ge följande råd till de som planerar att anlita ett husföretag för en totalentreprenad:
- Minimera antalet ändringar och tillval efter bygget är påbörjat, det blir dyrt och lätt fel. Lägg MYCKET tid på att fundera igenom exakt på hur ni vill ha det.
- Se till att få reda på vilka entreprenörer de vill anlita och ta referenser på dessa
- Skaffa en bra KA som är villig att löpande besöka bygget och ha en aktiv dialog med dig
- Besök bygget ofta. Snacka med killarna och försök att tillsammans med dem avvärja och korrigera eventuella fel så snart som möjligt. Ingen hantverkare vill ha backning på slutbesiktingen.

Om någon är intresserad av ytterligare referenser på Örement eller av några av dessa entreprenörer kan ni skicka mig ett PM.
Bygg - OT bygg, Sjöbo
Grund - RPV
El - Elkontakten
VVS - Lundabygdens rör
Fasad - Murex
Målning & Golv - Ekbladhs
KA - Peter Söderberg
 
Rekommendationer på entrprenörer: Thomas VVS, ML Golv
Undvik: Byggare från Hörby, Målerifirma/golv från Svalöv båda pga bristande kvalitee. El från kävlinge ok i samarbete med Örementhus - ta det via Örementhus för att allt ska gå rätt till och du ska ha det skriftligt! Alternativt kan du ta in egen elektriker som gör arbete parallellt! Dock kan det nog bli "lite känsligt".
 
De örementhusbyggen jag varit inblandad i har varken varit bättre eller sämre än andra husleverantörer.
 
E
Se denna tråd för lite mer info om ett av deras projekt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.