Hejsan!

Har haft stopp i avlopp under köksbänken vilket har gjort att vatten tryckt upp genom en tätning och ut på golvet. I köket är det ingen större fara då det är väldigt lokalt, dock så är det en toa med dusch nedanför där det är fuktskadat. Anticimex har varit och kollat på skadan och säger att det enda försäkringsbolaget betalar (Folksam) är en ordentlig avfuktning. 3000:- känns dyrt för att dom ska riva upp en platta och köra avfuktaren, dessutom ville vill byta ut det gamla gjutjärnsröret mot ett nytt i plats.
När vi rivit plattorna ser vi att det är rejält fuktskadat i reglar och gips och en hel del antydningar till mögel och även en del vit "mossa".
Är det normalt att man vid fuktskador bara avfuktar och låter mögelrester vara kvar? Orsakar inte möglet någon skada om det finns kvar? Ska vi ringa försäkringsbolaget igen, än ifall Anticimex redan varit och gjort en bedömning som vi inte tycker är 100% okej för oss?

/Roger
 
Naturligtvis skall en fullständig sanering ske, bl.a. innebärande att alla mögelrester skall bort och en fullständig uttorkning eller utbyte av fuktskadat material ske.
I normalfallet tar försäkringen sådana kostnader så nöj dig inte med det besked som Anticimex givit utan anmäl skadan till försäkringsbolaget omedelbart.
 
Antingen bör man väl sanera oredentligt, eller riva bort det skadade och sätta dit nytt. Jag skulle inte vilja att mögelrester var kvar så de byggs in igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.