hur har ni andra hittat era tomter?

är själv inte intresserade av dom som är till salu i området, kan man gå till andra ägare och fråga som till ex. fiskeby??

tips och ideer sökes
 
En liten radannons ledde till mitt tomtköp. Visst kan man hitta en liten markbit som ser trevlig ut, ta reda på vem som äger den och fråga om man får köpa den. Det värsta som kan hända är väl att de säger nej. Sen är det en annan sak om man får bygglov...
 
Hej, vi ringde runt till olika byggföretag och hörde vad de hade på gång. Man kan också ringa till banker som tex SEB som köper upp mycket tomter och då utan krav på någon viss husleverantör men däremot måste man lägga lånet hos dem.

Mvh Iram
 
är på g att skriva kontrakt på tomt just nu... kom över tomten av en slump. en jobbarkompis till min svärför nämnde i förbigående att de hade tomter centralt. ringde sedan till tomtägaren och efter övervägande ville de sälja till oss! visade sig senare att olika husfirmor försökt komma över tomterna i åtskilliga år. ibland har man tur! vi har tomtkö i vår kommun och har stått i den flera år. har fått erbjudande om tomter men dessa ligger långt åt pipsvängen!
hoppas nu bara att inget strular till sig så att vi får vår tomt tillslut och äntligen kan börja fundera på bygge!! :D :D :D
 
Vi gjorde så att vi åkte runt i det om rådet vi ville ha en tomt och letade efter obebyggda markbitar. Vi antecknade adressen och gick sedan in i fastighetsregisteret och tog reda på vem som äger fastigheten. Sedan är det bara att ringa runt och höra om tomten är till salu. Vi fick napp på det andra samtalet och bygger nu på våran drömtomt plus att vi fick ett bra pris då vi slapp budgivning.
 
Vi hade flyt och hittade vår tomt på blocket, säljaren hade lagt ut den för att kolla av marknaden...men beslöt sig för att sälja till oss! Vi fick 2000 m2 för 150 000, anslutningsavgifter betalda...för oss var det ett kap! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.