Hej,

Jag har köpt en uppsättning japanspacklar (dvs små spacklar 25 -- 100 mm) från Anza. Efter att ha använt dem två gånger med vanligt spackel och husfix är de redan rostiga och ser allmänt bedrövliga ut. Jag hade faktiskt inte väntat mig detta då jag varit nöjd med Anzas vanliga bredspacklar.

Hursomhelst är det någon som har tips på japanspacklar från någon annan tillverkare som inte rostar?
 
De rostar inte om man gör till vana att göra rent dem efter användning. Dessutom ske de naturligtvis förvaras där det är torrt.
 
Hur har du fått dem att rosta?? Jag har haft ett par stycken japanspacklar i jobbet, just av märket Anza. De har misshandlats på alla möjliga vis. De har använts som skrapverktyg, stämjärn, huggmejslar, blandare mm. Tvättar och rengör dem emellanåt och jag har aldrg torkat spacklarna. De har fått självtorka. Aldrig att jag sett tillstymmelse till rost. Vad har du för modell?
 
Jag tror bara de har en modell (i alla fall enligt deras hemsida), och det ser ut att vara denna:

BinaryLoader.aspx

Men nu ser min alltså ut så här:



Jag har rengjort den med vanligt vatten efter varje användning och sedan låtit den lufttorka. Dvs precis samma behandling som för vanliga bredspacklar.
 
Har aldrig varit med om något så rostkänsligt som spacklar – oavsett typ. Rengör alltid direkt när jag är klar och torkar noga med hushållspapper. Såvitt jag vet enda sättet att slippa rost.

MVH
Ronnie
 
Vad gör det om det rostar då? Det är ju inga släktklenoder direkt.
 
Lite småoxidering skadar väl inte. Slipa av dem med ett finare sandpapper om det estetiska stör. Alla spackelspadar rostar om man låter dem lufttorka med vatten på sig. Just japanspacklarna är lite extra känsliga. Å andra sidan kostar de mellan 7-30 kr.
 
Har haft samma problem. Åkte i soporna direkt.
Anza brukar i vanliga fall göra bra produkter, men de har inte lyckats med dessa spacklar.
 
  • Gilla
Thridel
  • Laddar…
Men jag förstår inte riktigt vad problemet är om de rostar lite, varför slänga dem..?
 
jon_h skrev:
Men jag förstår inte riktigt vad problemet är om de rostar lite, varför slänga dem..?
Ytan blev "skrovlig" efter ett tags användande vilket gav sämre resultat.
 
Mia rostar också som fasen, men de tar alltid slut av slitaget innan rosten tagit en enda mol av stålet.. :)
 
Har mina i fickan dagligen och de ser rostiga och eländiga ut men fungerar perfekt ändå. Har aldrig tvättat dom med vatten utan skrapar bara bort intorkat spackel ibland. Enda gången jag köper nya japanspacklar är när man lyckas göra av med dom :D
 
Jag har nu skaffat japanspacklar av ett annat fabrikat. Vad jag märkt hittills är de mindre benägna att rosta.

Ni som inte verkar bry er om skicket på era verktyg, eller tvunget måste kommentera att sånt som inte intresserar just er är I-landsproblem (börjar inte det 'skämtet' bli rätt uttjatat!), får gärna höra av er till mig så kan jag skicka över mina gamla rostiga spacklar till er. Om ni har tur så kan jag eventuellt hitta nån gammal igenrostad skiftnyckel som ni kan få i samma veva... :rolleyes:
 
Det är inget fel på spacklarna, det är ju bara lite mer järn i stålet än vanligt.

Men man får aldrig rengöra dom med vatten, man skrapar dom mot varandra och inget mer med det.
Tvättar man dom med vatten får dom inte självtorka utan man måste torka av dom.

Jag har haft mina hur länge som helst, har kanske 10-20st och ingen rost förutom om man glömmer dom i väta eller så..!


Renlighet må vara en dygd men skippa vattnet!
 
NyfikenVit skrev:
Ta mig fan den mest korkade kommentaren i detta forum. Varför köpa verktyg som man måste byta ut eller hålla på att vårda stup i kvarten, när det finns alternativ som man slipper hålla på och strula med!!?
Men anledningen till att det rostar är ju för att du vårdat verktygen! Låt dom vara lite skitiga och rostiga, resultatet blir inte bättre om du har målarverktyg som ser ut som nya.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.