Klart att hög placering är till att föredra för säkra uttag från barn, men ett vanligt infällt 1v el 2v uttag med ip44 och petskyddat är godkännt att sätta i ditt däck. Om man nu ska tänka på att höjden är lättåtkommlig för barn så kan man ju fundera på att vanliga uttag man har i hemmet på ca 200-300mm över golv, dom har enbart petskydd och inge lock, kanske sämre i äldre installation med petskydd :)
De man kan göra ä å sätta en 2 polig brytare eller timer eller nått annat inne i huset så man kan bryta strömmen till uttaget när man inte ska använda det så behöver där inte hända nå dumheter när man inte är i närheten eller bortrest men det är inget krav.
 
Kjell_G skrev:
Det uttaget föreslog en elektriker också, men det är ju avsett för att sitta horisontellt i golvet. Förstärkt i metall för att man ska kunna köra möbler mm över det. Sådana finns oftast i konf. lokaler, teatrar o aulor mm.

Mitt är tänkt att sitta vertikalt o då behövs inte den förstärkningen, däremot är det ju bra om det är infällt eller skyddat från ofrivilliga sparkar/påkörningar av gräsklippare mm. Eftersom det är utomhusmiljö så måste det vara minst IP44, kanske finns det också krav på att uttag utomhus inte får sitta så lågt? Alla mina övriga uttag utomhus sitter på minst 1.80, både på altaner o vid carporten. Behöver ett klarläggande om vilka regler som egentligen gäller.

Kjell G
Missade att du skulle placera det vertikalt :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.