Skidstahus kan leverera enbart stommen, sen om det blir så mycket billigare vet jag inte.
 
Tack för mycket bra synpunkter. Vi velar lite fortfarande och inväntar svar från olika håll. :)
 
Gott, lycka till
 
F
Vi kommer att få stomrest från Arvidssons snickeri. Helt fantastiskt flexibla så här långt.
 
fsn: I vilken prisklass ligger Arvidsson snickerier? Hur stort hus bygger ni?
 
Villabygganu: Vet du i vilken prisklass Emilhus bygger?
 
F
DeSaKo skrev:
fsn: I vilken prisklass ligger Arvidsson snickerier? Hur stort hus bygger ni?
Vi bygger ca 150m2 + 42m2 fristående garage.

Jag tog in offerter från flera tillverkare och även om "dom stora" både kan och vill leverera ett egenritat stomrest hus utan kök, vitvaror, badrum mm så kunde dom inte matcha priserna från leverantörerna som specialiserat sig på endast stomrest.

Min upfattning är att Arvidssons snickeri ligger bra i pris (även Hällingsjöhus låg bra till i pris). Det som avgjorde till Arvidssons fördel var lyhördheten och bemötandet trots att det verkar vara väldigt stressigt. Tex så vill dom inte stomresa huset om det regnar utan dom väntar till nästa regnfria dag. Vi kan om vi vill åka dit och måla fasadbrädorna innan dom spikar färdigt väggarna.

Det upplägget vi har är leverans med kranbil och 2 man från Arvidssons i en dag och jag själv står för 2 egna snickare. På den dagen så skall huset vara tätt och med papp på taket. Allt material för innerväggar , innertak ingår och levereas löst. 500 sprutad lösull ingår och lev senare. Inga parkettgolv, kök eller ytskikt.

Vi betalar runt 5500:-/kvm. Då har vi ganska långa spännvidder i taket och ganska mycket cederträ utvändigt vilket drar upp priset lite.
 
LEdlund skrev:
Rekommenderar gärna Faluhus.
Vi har precis byggt vårt andra egenritade Faluhus. Vi gjorde skissen och sen ritade de huset och producerade blocken. Vi valde bort det vi själva ville införskaffa utan problem. Det enda var väl att man fick köpa sanitetsgrejorna (toaletter och handfat) om man ville ha VVS-ritning också. Kollade priserna och det hade inte blivit billigare om vi skaffat det själva.
Jag fick VVS ritning utan att behöva köpa sanitetsprylar, inga problem :)...Detta i Karlstad
 
Kan tyvärr inte säga något om Emilvilla annat än att de inte hörde av sig mer. Det blev helt tyst. Tyvärr. Nu har vi kommit långt med Sjödalshus och kanske blir det de som får bygga vårt hus. Men det där med Arvidssons lät ju intressant...
 
Hur går det? Blir det Sjödalshus??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.