Vi planterade en magnolia i maj 2007. Första året blommade den inte, men det är väl inte så konstigt. I våras såg den ut att vara på tillväxt, men kom liksom av sig lite under senvåren/försommaren. Det kom bara en knopp på den. Den har även antagit en ljusgul färg på bladen, som inte ser särskilt hälsosam ut. Vi har vattnat den under perioder då det regnat lite och varit torrt, så jag tror inte den torkat. Den ser heller inte torr ut. Frågan är om den behöver gödsel eller näring av nåt slag?
 
Det kan vara näringsblockering om Ni har för basisk jord. Magnolier trivs bäst i sur jord. Rensa bort gräset försiktigt en bra bit runt trädet om den växer i gräsmatta. Häll på surjord och gödsla nu tidigt med lite rododendron gödsel. Absolut inte kalka eller gödsla gräsmattan med kalkhaltig gödsel. Inte eller använda stroller kombi preparat då dessa dödar magnolier. Vattna!

mvh plexi
 
Magnolia kan vara lite knepig. Rötterna ligger ytligt så det är jätteviktigt att man inte går på dessa. Den ska alltså ha en rejäl rundel omkring sig där du ev kan plantera någon 'snäll' perenn och ev komplettera med barkströ för att hålla ogräset borta. Jorden ska vara lucker. Fyll gärna upp ett lager med löv till vintern.
 
Tack för era tips och råd! I helgen gjorde vi som ni skrev, och nu håller vi tummarna för att den piggnar till! Tack!/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.