Vad heter grejen man skruvar in i exempelvis en acctank för att stoppa in en dykrörsgivare i??


Har köpt en givare där dykrörets diameter är lite för stor så jag vill köpa en ny sådan grej man skruvar in i tanken men har ingen aning om vad den heter..
 
Du skruvar dykröret i tanken och stoppar givaren i dykröret. Det heter alltså dykrör.
 
Kan det möjligen vara så att den givare du har köpt leverarades med ett dykrör ?. Kolla genom att ta tag i givaren och "röret" och dra+vrid lite lätt och se om det delar sig.....Finns gängor längst upp på "röret" närmast givaren är det ett gott tecken på att det är ett dykrör påskjutet ...
 
hmm inte riktigt vad jag menade utan mer "pluggen" i tanken för dykröret finns väl lite olika sådana??
 
Tankanslutningen brukar vara ett rör som svetsats i tanken och gängat inuti, dvs det är en del av tanken från början.Dykröret skruvas sedan i detta "hål".Därefter trycks givaren in i dykröret (Dykröret är öppet utåt, men stängt mot tanken).
"Röret" som sitter i tanken brukar vara DN15 eller DN20 (1/2" eller 3/4").

Dykrör följer ibland med givaren som sagt....

Att skruva i själva dykröret kräver att tanken är tömd på vatten,(eller iallafall någorlunda trycklös,) annars sprutar vattnet ut, att byta givaren är bara en fråga om att dra ut och stoppa i en ny i dykröret.

Om det är så att du har DN15 i tanken är den ingen enkel sak att byta till DN20, utan en fråga om att skära bort, och svetsa på ett större rör. Sitter det inte redan ett dykrör i tanken ?eller ¨är "hålet" proppat ? Kanske ett mindre dykrör finns till givaren ?
Annars är det nog bättre att skaffa en givare som passar än att bygga om tanken....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.