Hej,

Vi planerar att bygga ett Modulenthus och funderar över om golvvärme behövs. Vår säljare påstår att temperaturen i grunden (~16grader, pga luftavfuktaren) tillsammans med de radiatorer räcker gott och väl.

Stämmer detta? Skulle uppskatta om någon som byggt ett Modulenthus kan svara på om golven är "för kalla" utan golvvärme? Samt gärna övriga erfarenheter gällande krypgrunden och dyl.

Mvh
Peter
 
Om ni kommer att ha 16° i krypgrunden låter det mer som ett systemfel med konstruktionen. Det glädjer ju knappast någon annan än husspindlarna...och elbolaget.
 
Bob_the_builder
Byggs huset med "varmgrund", dvs en inneluftsventilerad krypgrund? Annars är en grundtemp på 16 grader helt orimlig. Men, om det är på grund av en avfuktare som temperaturen hålls uppe så är det snarare en "vanlig" - numera oventilerad - krypgrund som avses. Då kan du förvänta dig en temperatur i grunden på några få plusgrader (4-6) på vintern. Då får ni knappast varma golv.

Sen kan man alltid diskutera om det är värt pengarna med golvvärme generellt sett. Det är dock en helt annan historia... :)
 
Vad har ni för krav idag? Vill ni verkligen ha "varma" golv? Då bör ni allvarligt fundera på golvvärme!
Kan ju bara berätta att när man har vant sig vid golvvärme så känns det inte varmt längre, förrän man besöker ett hus utan - brrrr :p

Bästa tips/råd är att besöka vänner/bekantas hus med/utan golvvärme så får ni själva uppleva skillnaden. Det bör ju vara någorlunda lika innetemperatur för att det skall vara jämförbart dock...
 
Vi har ett nybyggt hus utan golvvärme, byggt med krypgrund. Vi har genomgående i hela huset, utom hall och badrum, furu-plankgolv (3 cm tjockt). Vi lider INTE av att det är kallt. Skall tillägga att vi har el-golvvärme i badrummen.

I vårt gamla hus hade vi dock laminatgolv och det var jättekallt, burr! Men med ett rejält trägolv är det inga problem, vi märker ingen skillnad på bottenvåning jmf övervåning - där golvet rimligtvis borde vara varmare. I krypgrunden har vi en temperatur på ca 8 grader (ingen avfuktare).
 
Ok, tack för alla svar. Då har vi lite att fundera på.

Mvh
Peter
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.