Vi ska kakla ett badrum på 10 kvm med inkaklat badkar ock kaklad duchvägg. Vi funderar på att ta vitt kakel på både väggar och golv. Är detta svårt att hålla rent och snyggt, eller syns allt? Är det någon skillnad på blankt och matt när det gäller detta? Eller finns det andra tips. Vi vill gärna hålla badrummet ljust.
Tacksam för svar.
 
blankt syns smutsen mer på än matt. Men matt är mer repkänsligt. Men vitt fungerar ju i alla lägen ändå :)
 
T
Jag skulle i alla fall ha tagit ett ljustgrått/beige golv för att bryta av lite. Blir för mycket att ha vitt på både väggar och golv.
 
Hemmakatten
Vi har vitt, matt kakel på väggarna och ljus/mellangrå mosaik på golv.
I vårt tidigare badrum hade vi 10x10cm vit, matt klinker på golvet. På det golvet syntes vartenda hårstrå, varje fotavtryck och minsta lilla smuts. Aldrig mer vitt kakel på golvet för oss.
 
Vi har vitt matt kakel på både väggar och golv i vårt badrum. Det funkar bra och blir inte för vitt utan känns ljust och fräscht, speciellt i kombination med oljad ek som vi har i bänkskivor o dyl. Dock är vårt badrum mindre än ert och kanske funkar det bättre i små badrum. Det som är nackdelen med vitt golv är att allt damm och annan smuts syns väldigt väl så man måste städa ofta. Vitt matt kakel på väggarna däremot är inte så smutskänsligt utan funkar rätt bra.
 
Som jag presic skrev på en annan tråd, vi har precis satt vitt kakel och vit fog, och eftersom den "briljantvita" fogen är vitare än kaklet ser kaklet lite gråaktigt och tråkigare ut än vad det gjorde innan vi fogade...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.