Ska just dränera och de skall de gräva ner en stenkista i plast.
Funderade på varför man skulle koppla dräneringen till en stenkista, borde inte den yta som dräneringslangen och grusbädd fungera som en mycket större stenkista jämfört med den lilla yta som en plastbalja ger?
 
Plastbalja :confused:, hur stor är plastbaljan ?
En stenkista skall svälja många kubik vatten,skall väll grävas en 4-5 meter ned i backen.
 
Plast baljan är rymmer ca 160l vilket ju inte blir någon större buffer.
Jag tror jag får se den som en pumpgrop mer eller mindre, skall se till att man kan få ner en dränk pump om det visar sig att det ligger vatten där.
 
Det har inte blivit något missförstånd?

Såna där plast baljor på 160 liter är ju ganska vanliga (dränerings brunn) de har tät botten med ett sand filter. En bit upp på brunnen finns ett rör som sedan ska kopplas till stenkista eller dagvattensystem. Tanken med en sådan är väll att man ska kunna rensa i "brunnen" när/om det behövs.

Bild på en mindre sådan finns här..
http://www.vvsguiden.se/catalog/?command=showCatalogItems&nodeId=7586
 
Fördelen med en stenkista är väll livslängden ,sten vittrar ju inte sönder i första taget.
Men om markförhållandena kräver mer anvanserade(dyra,servicekrävande) system så får man väll lita på antreprenörer/kvalitetsansvarig.
 
Kolla den här länken innan du bestämmer dig för en stenkista, iaf om du tänker koppla dagvattnet till den också.........eller om du kanske inte har nåt särskilt dagvattensystem, och då belastar dräneringen med stora mängder vatten.
http://www.kvalitetsansvariga.se/jobb/foto3.htm
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.