Vi har en precis tomt som precis finplanerats ända ned till utläggning av matjord. För att undvika ogräsinvasion har vi fått för oss att det nog är bäst att så gräs redan nu snarare än att vänta till i höst, vilket säkert hade varit lämpligare.

Finns det några bra tips på vad man kan göra för att maximera chansen att gräset skall ta sig så här års? Ytan som skall kläs med gräs är en terrasserad sluttningstomt i rakt söderläge (mycket sol!).

Är det lönlöst att ens försöka eller borde det funka?
 
Varför inte köpa färdigt gräs? Går fortare, mindre jobb med ogråset och det kostar ju faktiskt inte så mycket.
 
Det går utmärkt att så nu, det enda problemet är att det lättare torkar ut så här års. Det enda du behöver göra för att lyckas är se till att vattna ordentligt och ofta så att sådden inte torkar.
 
Om ytan inte är alltför stor kan man täcka med presenning ett par veckor för att minska avdunstningen och snabba på processen lite så att fröna gror fortare.
 
P-J skrev:
Om ytan inte är alltför stor kan man täcka med presenning ett par veckor för att minska avdunstningen och snabba på processen lite så att fröna gror fortare.
Aha, för att skapa lite "växthuseffekt" alltså? Smart! :) Skall presenningen helst vara genomskinlig eller spelar det ingen roll? Har hört att det finns både "soldrivna" och "värmedrivna" gräsfrön så i ditt exempel kanske man skall satsa på värmedrivna?
 
Köp billig byggmax täckplast. Tejpa skarvarna med silvertejp - annars lyfter plasten vid minsta vindpust. Lägg stora stenar utmed kanten så inte vinden tar med hela sjoket. Låt den inte ligga för länge - då ruttnar gräset. Det är prima för att driva upp gräset. Vi gjorde så förra våren och rackarns vad det växte. Det skönaste var att slippa vattna, vattna, vattna, vattna.

IMG_8543.jpg

Fler bilder finns här:
http://www.fasting65.se/byggdagbok/dagboken/dagboken_2007_maj.html
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.