Ska åka på visning på Söndag på detta objekt http://w4.objektdata.se/pregen/337/OBJ2150_905885337/hemnet.htm

Lite osäker på vad man ska kolla på. Tanken är att det ska fungera som året runt boende.

Frågan är hur bra det är för huset att man har Duschen i källaren helt öppet, borde vara mkt lätt för fuktskador ju.
Kommunalt vatten, hur mkt skulle det ungefär kosta att fixa riktig toalett..

Vad ska man titta på? Hur vet man om husets dränering är dålig m.m m.m

MVH
 
Som alltid bör ni ju kolla när taket är lagt, omdränerat ? Avloppsstandard, elstandard, tecken på fuktskador, dålig lukt osv
Eftersom det ser ut som om ngn äldre person bott där (?) och inte renoverat på länge så antar jag att ni ändå skall byta ytskikt, måla om osv - så sådant är ju mindre intressant.

Det bästa är förstås om ni tar dit en besiktningman - är ni inte kunniga själva så kommer ni med största sannolikhet missa sådana saker som fuktskador, läckor runt skorsten, bra utförd dränering osv
Även om sådana saker inte avhåller från köp så är det ju ovärdeligt att få reda på vart man måste lägga sina insatser, och få gå igenom huset tillsammans med ett proffs.

Att göra ett äldre fritidshus till åretruntboende har också sina fällor. Framförallt vad beträffar energikostnader, fuktbelastning osv.

Vad beträffar duschen så tror jag nog att en källare byggd enligt 1959-års standard är fuktig nog så det räcker redan innan - en dusch som dessutom inte används varje dag gör nog varke från eller till :)
Men skall ni använda huset permanent så bör nu ju bygga ett riktigt våtrum enligt dagens standard. Skall nu överhuvudtaget börja använda källaren till ngt annat än källare får ni dock räkna med att det kan kosta en del. Tex i form av dränering, isolering, uppvärmning, ventilation, ev radonsanering osv. Det beror ju lite på hur det är byggt, men källare från den tiden brukar ju vara byggda för att vara just källare - inte boyta.

Våtrum i källare finns det gott om trådar här och hur man bör/inte bör fuktspärra osv

Annars kanske det kan vara ett litet fynd, om ni är beredda på att lägga ned massor av tid och en del pengar på att få i ordning huset - det såg rätt mysigt ut - trots den gamla standarden :)

/K
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.