Vi fick nyligen höra att hårdvax på furugolv är ett bättre alternativ än att lacka furugolv. Vi tänkte ha vitlutade furugolv som sedan ska behandlas med hårdvax, men efter att ha läst lite grann om hårdvax verkar det vara svårt att få en bra yta, stämmer det?

Flera har skrivit om att de blir repor i golvet med hårdvax, fast då har det handlat om mörka golv. Är det lika känsligt på ljusa golv.
 
Förutom att många tycker att hårdvaxoljan ger en snyggare lyster än lack, så är ju en stor poäng att då en repa uppstår kan man fixa den. Med ett lackat golv får man ju slipa om hela rummet.

Nu tror ju jag inte att man kommer fixa repor i golvet, utan man lever med att golvet slits.
 
Har precis behandlat nylagt golv med hårdvaxolja, vitpigmenterad. Det var lätt att stryka ut jämnt och det blev snyggt. Enligt säljaren bir det tåligare än "vanlig" olja. Nackdelen är att det blir flera arbetsmoment, minst 2 strykningar pigmenterat + 2 strykningar transparent. Däremellan 24 timmars torktid (4 dagar alltså). Men man fixar det lätt själv med handverktyg. Man har också bra kontroll på hur "vitt" man vill ha det, den pigmenterade oljan gick att stryka i princip hur tunt som helst - man kan stryka fler gånger om man vill ha vitare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.