Ni som lagt bänkskiva i ek, vilken skiva är ni mest nöjda med?
... sett att Bauhaus-skivan rekommenderats men kan det vara idé att lägga lite mer pengar på annat håll?
 
Hur grov är den?

Vi shoppade våra ekskivor på K-Rauta (38mm) för 1995:- /st (3200mm?), visserligen kampanjpris då men.. :)
 
Vi köpte faktiskt våra på Bauhaus och jag kan inte komma på något negativt med det. Vi behandlade dem med bivax och det beyhövde man göra 3 ggr per år kanske. Om man skurade skivan ordentligt innan med linoljesåpa så fick man bort alla eventuella fläckar...men det var nog bara en gång vi fick en fläck efter vatten...och då var det länge sedan vi behandlade dem. Vi hade en hel diskbänk i rostfritt så det blev ju inte att man ställde blöta saker på skivan men å andra sidan där vasken slutade mötte bänkskivan up och där kom det ju en del vatten men det var aldrig några problem.
 
Tack för svaren!

Var och tittade på Bauhaus och den ser riktigt fin ut. 40mm och 1995kr för 3m är bra. Om det är flera som klarat eken med vaxning så ska vi ge det en chans också ... en bänkskiva utan infälld diskho är ju ganska enkel att byta om man skulle ångra sig.

Det dumma nu är att vi råkade sticka iväg och köpa diskbänk på 30mm vilket gör det dumt med 40mm-skiva .. bör man hitta en 30-skiva eller kan det funka att höja upp diskbänken med en 12mm regel?
 
Vi köpte den tunnare skivan på Bauhaus, 27 mm är den väl...tycker den ser helt OK ut även om det säkert finns mer perfekta för mer pengar. Jag behandlade dem med Osmo hårdvaxolja, två strykningar helt enligt Osmos instruktioner, och har hittills inte fått en enda fläck som inte har gått att torka bort med vanlig disktrasa och vatten.
 
Hårdvaxoljan gjorde under med våra skivor. Kan verkligen rekommenderas! :)
 
Jaha Bauhaus har en 27mm:ers också! Den får det bli ... och sen trycka på vax tills den blir helt mättad!
Cheers!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.