Vi bor i ett Modulenthus med tillhörande nätverk osv. Korskopplingen i huset är ett 10" rackskåp vilket verkar vara ganska vanligt .
Är det någon som har sett typ datorlådor för detta format? Det finns ju diverse riktigt små moderkort osv. som borde gå att använda. Vad jag tänkt är alltså att bygga en dator som ska agera internetrouter som då får sitta direkt i korskopplingen.
Allt jag hittar är hyllor, patchpaneler osv men nog borde det väl finas mer?

//Markus
 
Har faktiskt aldrig sett något 10" chassi. Men kan du inte sätta in en hylla och ha en liten ITX-dator på ?
Ett annat alternativ är att köpa ett litet chassi som har ungefär samma mått, som man sedan monterar vinklar på för att fästa i racket.

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=CTC150
Vet inte exakt måttet på ett 10"-skåp men ett såddan chassi kanske skulle fungera med vinklar monterade.
 
Redigerat:
Säker på att det är 10" och inte 19" ?? Nu jobbar jag bara där "proffs" grejer används men har inte fören nu hört talas om 10".
19" och 21" men aldrig 10".
 
Jo det klart att jag kan ställa den på en hylla men tanken var att få en snygg montering som sitter fast osv. helst utan allt för mycket snickrande då tiden att lägga på dylika projekt är begränsad.

Jodå det är 10", jag har 2 st 19" rackskåp 42u höga i källaren och jag jobbar dagligen med 19" maskiner så att det inte är 19 eller 21" är jag helt säker på.

se till exempel:
http://www.gocna.com/en-us/dept_269.html
 
10" är en standard man försöker lansera för att få till mindre prylar för just heminstallatióner men jag har inte sett någon som har nappat fullt ut på den standarden ännu
 
Titta vad man lär sig av forum. :D
 
Jag menade mer "fyllningen". Jämför man med utbudet till 19" så är det rätt tunt på 10"
 
Ja ska man vara helt ärlig skulle ju inte en switch i 10" formatet sitta helt fel heller.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.