Valet gäller ekparkett, 14 mm, eller klinkers.

Klinkers verkar mest praktiskt, men är det inte lite hårt och kallt att stå på när man lagar mat? Jo, vi har golvvärme, men ändå... Vi funderar på en grå stenplatta (micron).

Köket är följande: http://www.ballingslov.se/se/kitchen/wood_natural/studio/studio ek

Vi har småbarn.

Till saken hör att köket gränsar direkt till matplats/allrum och man får därför en list mellan ekparkett i övriga utrymmet och klinkersen i köket. Denna detalj tror jag riskerar att bli FUL och det är därför jag överväger parkett...

Goda råd mottages tacksamt...!

/Lena
 
Man måste inte ha en list, materialen kan avgränsas på andra sätt. Personligen tycker jag att du har rätt i att klinkers är hårt men att det i ditt kök redan blir rätt mycket ek...
 
Vi var idag och tittade på kök. Vi kommer att ha trägolv (ask) i hela huset och tycker därför att det blir för mycket med träluckor i köket. Vi vill inte ha klinker i köket då det blir hårt att gå på (man märker det när man har ont i ryggen) samt att allt man ev tappar går sönder. Golvvärmen är ju troligen inte på hela året och det kan nog bli kallt på sommaren.
Vi har valt målade luckor för att matcha vårt golv.
 
Jag röstar för klinker! Ursnyggt och superpraktiskt! I köket är det mycket praktiskt, det gör inget om lite vatten hamnar på golvet och råkar ligga kvar.

Det finns alltid de som säger att om man tappar porslin eller glas i golvet går det garanterat sönder... ja,ja, det gör det på ett trägolv också, säger jag... dessutom undrar jag hur mycket man verkligen tappar i golvet på ett år?

Vi nöjer oss inte med klinker i köket, utan även i alla sällskapsutrymmen. Trägolv kan man ha i sovrummen där det är mindre slitage. På detta sätt slipper man även list mellan kök och angränsande ytor (om man nu måste ha list, vilket jag faktiskt inte vet).

Att tänka på när man lägger stengolv/klinkers, är att ha minimala fogar, det är snyggast, tycker jag (gäller även i badrummen förstås!). Det börjar komma mer och mer nu till Sverige och är senaste trenden. På kontinenten har de alltid lagt dessa snygga golv med smala fogar överallt i husen. Det finns ju så mycket snyggt att välja mellan!

Har man golvvärme, blir det aldrig kallt med klinkers och på sommaren är det skönt med slite svalare golv om man väljer att stänga av värmen. Har man barn (och/eller hund!) är klinkers det bästa alternativet, tycker jag. Det är dessutom så tråkigt att behöva vara rädd för att gäster med skor på förstör det fina trägolvet...

Den platta ni tittat på, Micron, är väldigt snygg, tycker jag, om det är den från Kakelspecialisten. En annan snygg platta från Kakelspecialisten är "Darkstone, grå" (45x45 cm), just den kommer vi att lägga in. Två andra snygga är "Habitat, svart" (40.5x40.5 cm) och "Marte, nero acapulco" (30x60 cm) från Konradssons.

Lycka till! :) :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.