Ska alldeles strax ge mig på målningen (endast utomhus) av vårt nybyggda LB-hus (Ugglan 135kvm). Huset är ju grundmålat och vi kommer att göra jobbet själva, så ungefär hur många liter färg kan man räkna med att det går åt vid totalt 2 strykningar? Var landade det kostnadsmässigt för er som byggt i den storleksklassen?
 
Glöm inte att grundmåla även fast det är grundat från fabrik. Använd en systemmålning med 1 lager grund och 2 lager täckfärg av akrylattyp; Tinova VX, Teknos Nordica Eko, Alcro Bestå, Beckers Perfekt dvs av bra kvalite. Räkna ca 35 m2 per 9 lit hink och strykning. Pris per burk ca 1500-2000:- Beroende på vad du kan förhandla fram.
Anders
 
Ok, tack för svaret. Det här med grundmålning...har fått lika många råd om att grundmåla innan som att låta bli. Vad händer om jag inte gör detta? Hur har ni andra gjort som byggt nytt?
 
Om husen kommer grundade så menas det att det håller för transporten. För att göra ett bra jobb som håller länge så grundar man för häftningens skull. Nu hade vi sån "tur" att vårt hus var målat när det kom annars skulle det oxå grundats.
Anders
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.