Bor i ett hus byggt -37 med orginalfönster. Något av det värsta jag vet är underhåll av fönster och jag tycker att de befintliga fönstren är svåra att sköta och blir dåliga snabbt. Det primära målet är alltså inte att få bättre isolerförmåga (vi har redan väldigt låga uppvärmingskostnader) utan att göra huset mer lättskött. Går det att komma undan ett komplett fönsterbyte (det är ca 15 fönster) hyfsat billigt på något sätt? Svårt att byta själv? Finns det bra och prisvärda fönster om man kan tänka sig att tumma lite på isolerförmågan (men inte hållbarheten!), eller är det dumt att tänka så?
 
Tycker att det är synd att byta ut originalfönstren mot några modernare varianter. Ett så gammalt hus bör få behålla originalfönstren. Kanske kan du leja någon som kan sköta underhållet av dina fönster eftersom du tycker att det är så jobbigt. Tänk på att fönstren är husets ögon och betyder väldigt mycket för det estetiska intrycket.
 
Håller med dig tompas11! En lösning kan ju vara att leja bort underhållet. Gamla fönster håller oftast väldigt hög kvalitet om de inte har fått förfalla helt och hållet och sist men inte minst, det estetiska!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.