Hur lång tid får man räkna med att det tar att riva ut ett ganska litet kök och sätta in ett nytt om man anlitar folk att göra det?
 
händiga killar klarar det på ca 2-3 dagar beroende på hur mycket skåp och kakel det är
 
Låter bra med tanke på att man är en småbarnsfamilj ;o)
 
Jag tror nog du ska räkna med att det kan gå längre tid rent kalendermässigt, det är flera olika hantverkare som behövs, målare, elektriker, snickare, plattsättare osv och det är inte givet att jobbet flyter så exakt även om den samlade arbetsinsatsen kanske håller sig inom 2-3 dagar. För vår del innebar köksrenoveringen 2 veckor med begränsade köksmöjligheter.
 
När jag gjorde vårt förra kök så var vi utan kök 2½ veckor.
Det innebar rivning av det gamla, bort med en vägg och upp med en ny vägg, målning, fräsning av nya elstammar till köket, fixa till ytan där nya köket skulle upp (måste vara helt plant där det skall sitta kakel), i med köket (IKEA), koppling av rör + gas.
Sen lagades det falukorv och makaroner för första gången i vårt nya kök för att sedan göra klart sovrummet. :)
 
Fru_Skogsberg, inte är det väl köket du bytte luckor i som ska ut? Köpt hus?
 
Hej!

Fniss, vad roligt att du kommer ihåg mig! Nä, köket blev jättebra. Tittar runt lite på hus faktiskt då vår planlösning inte är helt optimal för familjen. Sen bor vi nu i ett bostadsrättshus vilket är hyfsat dyrt. Skulle vi hitta ett hus där det behöver renoveras så krävs det som sagt planering för vi har ju två små killar och då kan man ju inte leva i byggkaos i hur många veckor som helst :)
 
Det beror som sagt väldigt mycket på hur koordinerade de man anlitat är. Vi anlitade snickare som själva i sin tur anlitade rörmockare och elektriker. Alla hantverkare kom på utsatt tid och köket var också användbart efter 4 dagar. Då var dock inte kakel uppsatt (det gör vi själva), samt inte spisen godkänd av bostadsrättföreningen (men den fungerade). Det blir kanske dyrare än att själv ringa runt till olika hantverkare, men å andra sidan blir det färdigt fortare och blir mer koordinerat (eller så hade vi tur).
 
Har precis fixat svärföräldrarnas kök. Det tog ca 10 dagar. Men den mesta av tiden vänta vi på olika hantverkare (el, vvs och kakel). Rivning av kök 1 dag. Golv + målning, tapet, 2 dagar. Sen kom el och drog all el och vvs flytta avlopp och vatten. Sen fixa vi upp alla stommar och luckor, lådor på 1½ dag. Men det mesta var väntan på att el och vvs inte hade möjlighet att komma så snabbt. Sist kom kakelkillen och satt kaklet på 1 dag. Nu är allt klart =)

//J
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.