Hej,

Vi funderar på att installera en altandörr från vårt vardagsrum till altanen på baksidan, är det någon som har koll på ungefär vad det kan gå loss på? Bifogar en bild på hur det ser ut.
 
  • baksidan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
massor av olika faktorer avgör vad det kommer att kosta:
- Vem gör jobbet, ni själva eller en snickare?
- Vad kostar bygglovet?
- Vilket fabrikat av altandörr, m.a.o. vad är priset?
- Hur den ska installeras, bredvid fönstret, eller ska den ersätta fönstret; behöver väggkonstruktionen ändras med avväxlingar m.m.?
osv osv...

Tråkigt svar, men så är det...

Sätt er ner och fundera igenom mer detaljrikt hur ni vill ha det, och hur det ska/bör göras så kommer ni säkert själva fram till en kostnadsbild.

Lycka till!
 
Bara för dörr: vi fick ett pris på ~8700 för en fönsterdörr från SP (Balansserien) till det kommer lås mm...
 
i det hålet får du nästan ha en pardörr där gångdörren är lite större än den andra, tycker hålet ser lite brett ut för att det skall bli snyggt med en enkeldörr. Det är inga större problem att öppna upp hålet neråt för att montera en dörr istället för fönstet som sitter där. kanske en 8-12 timmars arbete du kanske kan få ner priset lite om du hjälper snickaren som kommer o lyfta dit den nya dörren? Annars behöver de säkert komma två gubbar för att lyfta dit den. Har du ett element under fönstret måste ju förstås röris komma dit med.
 
Vi har inte bestämt om vi ska ha dörren där fönstret sitter eller bredvid, det sitter ett element nedanför fönstret på insidan. Priset på dörren kan vi utesluta, det jag är sugen på att veta är tidsåtgång och materialsåtgång (exkl. dörren). Och vad en snickare tar i timmen på ett ungefär. En grov uppskattning om vad det kommer kosta med andra ord.
 
Det lär ju ivf bli enklare och billigare om du sätter dörren där du har fönstret.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.