Jag har ärvt ett gammalt 2-våningars timmerhus som värms främst med vedspis och kakelugnar. Huset har isolerats rum för rum, men nu återstår köket på bottenvåningen. Köket är enormt på sedvanligt gammalt vis. Som jag har förstått det består väggarna av enbart timmer med papp och tapet på insidan.
Köket behöver isoleras och har jag otur måste även en trossbotten läggas "över" torpargrunden. Min oro är att när jag väl har isolerat så kommer huset bli alldeles för tätt, men jag har också kollat en del om ventilation och det verkar som det mesta av inomhusluften kommer stiga ut genom skorstenen via kakelugnar, spis och ventilationsluckan över spisen.
Kan någon några tips om var jag kan läsa mer om detta. Räcker det med den ventilation som finns, eller måste jag ta upp nya ventiler?
Till saken hör också att på grund av husets rätt korkade konstruktion skulle det behövas tas upp en trappa från köket till övervåningen, vilket även det spär på min oro om att fuktig luft kommer ansamlas på övervåningen som är tilläggsisolerad och därmed ganska tät. Det finns dock en kakelugn även där.