Funderar på att sätta ventilen så att luftintaget riktas nedåt istället för uppåt p.g.a att utrymmet endast är ca 20mm att sätta ulisten på för fönsternichen, tror att springan kommer att bli för tajt annars, istället för att hålla på att karva till med både list och skiva för att kunna placera ventilen med riktning uppåt så vore det enklast och snyggast att rikta den nedåt.


Hur har ni gjort, kan man rikta beobeventilen nedåt?
 
Har bara gamla tallriksventiler på uteluftsintagen i källaren, där kommer luften in både uppåt och nedåt och åt sidorna. Det blir en del golvdrag med en sådan lösning. Riktar man den kalla uteluften uppåt får man bättre inblandning i rumsluften och därmed mindre problem med drag/kallras.
 
Gjordes något examensarbete angåen fönsterventiler för något år sedan, läste reportage i någon tidning om det.
Slutsatsen i e-arbetet var att dom ställde där det klagades på drag från fönsterventiler berrode det på felaktigt montage (oftast upp och ner), så undvik att montera ventilerna så.
 
Man får väl hitta på nå´n lösning, kommer ju inte bli så snyggt att fräsa ner en decorit just för ventilen, annars får det bli en liten liten springa på nå´n mm bara inte mycket att göra åt när urfräsningen är gjord så pass högt upp.
 
Kanske det kan gå att sätta en väggventil istället?
 
Jo visst går det att borra hål i väggen, men skaffade ju nya fönstrena urfrästa och klara för just slippa joxa med väggventiler.

Mest nyfiken på hur ni andra har löst "problemet" då det är så ont om plats att ens kunna montera Ulisten i ovan karm.

Hur stor springa har ni mellan luftintag å fönsterbräda?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.