Hej,
vi har bestämt oss för ett Eksjöhus Havsvik och är inne i processen att skapa modifierad planlösning och göra alla val. Någon som är i samma stadium som vill följas åt genom val och bygge i en tråd?
 
Vi bygger ett Havsvik från Eksjöhus. Vårt hus kommer på plats v. 27. Just nu väntar vi bara.............:)
 
Bra val! :) Det är ju inte så långt till v 27, fastän det kan kännas så... När räknar ni med inflyttning?
Vi väntar på ritningar rev 2, och har bokat tid för köksgenomgång med hth. Vi har med andra ord en bit kvar...
Har ni gjort några stora ändringar i planlösning/val?
 
Vår inflyttning blir mitten på november-08. :)

Ja, vi har gjort en del ändringar. Bla flyttade vi WC till del av arbetsrummet (6,5 kvm) wc 3,0 kvm. Köket gjorde vi ändringar med bla vinkel så det blev en "bardisk" med spis öppet ut mot matplats. Vårt sovrum gjorde vi större tog bort klk, satte dörr ut till uteplats under tak. Tvättstugan har vi också gjort lite ändringar i. Vi har även byggt garage intregrerat i huset så vi har utgång från tvättstugan till garaget.
Ja sedan är där säkert lite andra små ändringar som jag inte kommer på nu.

Vad har ni gjort för ändringar?

Det är alltid så roligt att höra hur andra tänker och gör!!!

Skall ni ha puts, tegel eller trä på fasaden?
 
Härligt med datum för inflyttningen, även om det är tid kvar...

Vi har tagit bort uteplatsen under tak eftersom den hamnar i "fel" väderstreck, istället har vi flyttat upp sovrummet och badrummet (som får dörr från sovrummet) och tagit bort klk. De två sovrummen ("barnrummen") ligger kvar, och i "mellanrummet" har vi gjort ett allrum. Sen har vi tagit bort skjutdörrsgarderoben i hallen och gjort den till en klk, samt flyttat upp wc mot vardagsrummet, så att vi har stulit 3 kvm av den ytan för att få plats med klk som ligger utanför ena barn-sovrummet.

Funderade mycket på om garaget skulle vara integrerat eller ej, men detaljplanen gjorde till slut att vi bygger friliggande (med anl av krav på avstånd till gatan och husets form). Detaljplanen bestämmer även att vi ska ha trä (vanlig lockpanel blir det) samt röda betongpannor.

Hoppas på att få reviderade ritningarna i denna vecka, så att vi kan få in bygglovet snart. Vill att det börjar hända saker.
Var och spanade lite kök i helgen, och det finns mycket att välja på, men vi är rätt överens i familjen i alla fall :)
 
Ni har också gjort en hel del ändringar!
Hur stort blir nu huset när ni nu har tagit med "uteplatsen" ?
Trevligt med ett litet allrum efter barnens rum. Har ni inte gjort ng ändringar i köket och tvättstugan? Vilket kök kommer ni att välja? Vi valde vitt med långa liggandes handtag, sedan valde vi inbyggd diskmaskin och svarta "vitvaror" med vatten och is....
Hur stor tomt har ni som ni skall bygga på?
Har ni vinkeln kvar i badrummet, kommer ni att ha hörnbadkar där?
Visst är det kul med allt vad det innebär med planritningar, kök mm.
 
Totalt blir det 166 kvm. Vår tomt är 1219kvm, så den är stoooor. Ser inte så stor ut på nybyggnadskartan förrän huset är inritat, då ser man hur mycket yta det är över.
Vi har kvar vinkeln i badrummet, och kommer att ställa ett hörnbadkar där, tror det blir ett utan bubblor. Trots att vinkeln nog kostar en del så tyckte vi att den var så pass charmig att vi ville ha den.
Köket och tvättstugan har vi inte ändrat något på. Vi kommer att välja en slät vit lucka, handtag är inte bestämda än. En hel del lådor, något skåp. Tror det blir rostfritt till det, mest eftersom det blir så mycket vitt annars. Svart bänkskiva (laminat). Sen lutar det mot en traditionell inbyggd fläkt (dvs inte kåpa) för att få lite mer skåp, plus att jag personligen inte tycker att kåp-fläktar är så snygga.

Ska nu fila på bygglovsansökan.

Var bygger ni ert hus? Stor tomt? Fasad? Färg? Har ni valt tapeter/målat invändigt än?
 
Det blir härligt med de 166kvm. Skulle ni har fristående garage/carport eller inget alls? Vi har byggt ihopa vårt garage med huset (30kvm).
Vår tomt är 1022 kvm men jag tycker ändå inte att det blir så mycket tomt över, det blir ju rätt stora hus av det. Fast ni har ju nästan 200 kvm till och det gör en del på sig.
Vi bygger i skåne i något som heter Hofterup, ligger vid Barsebäck (alla golfspelare vet var det är) ut med kusten.
Det är ett område på 22 hus från Eksjöhus och alla måste ha putsad fasad och röda takpannor. Vi kommer att ha en väldigt ljus ljus gul / gräddvit färg på fasaden.
Sedan har vi valt microlitväv / målat i hela huset, dock ej våtutrymmen, där det ingår kakel och klinker.

Vart bygger ni? Är det ert först hus ni bygger? Har ni fått se något Havsvik i verkligheten?

Det har tydligen inte byggts något här ner i skåne ännu, vi är först ut med det! Lite spännade i och med att man inte har varit inne i ett sådant hus och kunnat bildat sig en uppfattning om hur ytorna faktiskt är. Men jag tror nog att det kommer att bli bra, vi kommer ju som sagt ha väldigt "öppet" när man kommer in för kök, matplats, vardagsrum och hall är allt-i-ett, (ca 90kvm).

Har ni gjort avrop ännu?
 
Hej igen,

Det är vårt första hus vi bygger och det kommer att finnas i Linghem, Östergötland. Vi var och tittade på ett Havsvik i Mantorp, och det var jättefint. De hade dock byggt en vägg mellan matplats och vardagsrum, så deras plan var inte lika öppen som original, men man fick ändå en bra uppfattning om hur det ser ut.

Dags för avrop nu, fick köksritningen i veckan.

Kul att vara först med ett havsvik i området. Bra läge för att vara visningshus!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.