Vit kakelfog ska som bekant undvikas på utsatta ställen då den lätt blir ful och är svårt och omständigt att hålla ren.

Jag har dock hört talas om något som heter Tematight som man kan applicera på eller om det var blanda i fogmassan för att göra den mer motståndskraftig och lättare att göra ren.

Är det någon som använt det på kakelfog (ljus sådan) eller har andra erfarenheter som gör vit/ljus fog till ett alternativ?

Googlar man på Tematight så förefaller det vara någon typ av puts och fogimpregnering.
 
Om inte annat så kan man ju måla den med sån där fogfärg med jämna mellanrum.
 
Vi har något liknande i den vita fogen i ena badrummet, men det är just färdigt så jag kan inte säga om det funkar eller ej.
 
Spelar ingen roll vad du behandlar en vit fog med .....blir missfärgad med tiden iallafall. Tvål-hudrester-fukt alt. mögel......bara o´jämföra med ett par blå-jeans o´ett par vite-jeans ......bara en tidsfråga beroende på hur man sköter sig...... Ett het tips om man vill ha en ljus fog ,ta en så ljusgrå du kan hitta o´lev med den .......du blir lyckligare i slutänden ! :surprised:)
 
Jupp vi garderade oss med ljusgrå fog och Tematight som skall blandas i fogmassan. Leverantören varnade oss också för att vit fog kan bli för ljus mot en matt vit platta och upplevas ljusare än fogen så det blev ljusgrå fog ändå.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.