Snälla forumbesökare hjälp oss!

Vi har idag ett Elementhus från 1958 som vi hade tänkt att bygga på en övervåning på. Vår konstruktör tycker inte att det går utan det bästa är att bygga helt nya väggar. Därför tänkte vi ha kvar grunden och bygga i det gamla husets "fotspår".

Men vad gör vi med det gamla huset?

Går det att sälja, stycka upp och frakta iväg?
Ska vi stycka upp det och slänga det?
Eller vad tycker ni?

//A
 
Hej!

Vi eldar allt virke som ska slängas från vårt egnhem från 1938 i en kakelugn i den lägenhet som vi fortfarande bor i. Fasadvirket small en hel del, för det var fömodligen gran. Nu är vi inne på innertaken och de brinner betydligt lugnare.

Det enklaste är antagligen att köra iväg och slänga allt på soptippen. Vi väljer att dra ut spikarna, såga upp och elda istället. Finns något kvar när vi har byggt vår nya kamin i huset kommer vi fortsätta att elda där.

/pinebar
 
Tack för hjälpen, använde ni det gamla husets grund eller byggde ni allt nytt?
 
Hej,

Ett tips är att kolla upp vad som gäller för att det nya huset ska räknas som nybyggt, rent skattemässigt. Får ni använda den gamla grunden? (Det kan ju hända att det ände blir billigare att behålla gamla grunden och betala full fastighetsskatt från början än att ta bort/fixa ny grund, men det är ändå värt att kolla.) Kanske vet någon här på forum?

När det gäller tt bli av med det gamla huset så har jag hört att brandkåren ibland vill ha "övningsobjekt" att bränna ner/släcka. Jag antar att det blir en hel del restmaterial ändå, men en del lär ni väl slippa :)
 
Det är riktigt att bestämmelsen avseende nybygge är väldigt hård och behåller du grunden är det stor chans att huset inte betraktas som nybygge. Om nu fastighetsskatten försvinner inom ett par år kanske det ändå blir ekonomiskt att behålla den gamla grunden. En annan aspekt är att husförsäkringen troligtvis blir lägre för ett nybygge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.