Hej!

Har redan ansök om bygglov för nybyggnation, grannar har fått tycka till och det ser ut som att den kommer att beviljas vid byggsamrådet. Problemet är att när nu har man grävd fram berget upptäcker vi att ritningen stämmer inte med vår tanke- huset måste flyttas c:a tre meter längre ner från berget eftersom det blir ett garage under huset. Enligt nuvarande ritningar skulle det vara omöjligt att komma in i garaget pga berg och tom infarten skulle behövas läggas om.

Huset även med ändringar hamnar i mitten av tomten dvs mer än 4,5 m till alla inblandade grannar.
Det är detaljplanelagd område.

Vad göra??
Vilka ändringar kan man göra med revidering och när måste man söka nytt lov?
Och vad allt detta kan kosta? Nya ritningar, nytt lov?


ojojjoj bygget redan igång...
 
Ta kontakt med din bygglovhandläggare, du borde kunna få det till en ändring i befintligt bygglov. Vad vad det som gjorde att de hörde grannarna? Följer inte bygglovet detaljplanen utan har ni redan fått bygglov med avvikelse så är det naturligtvis intressant att höra om den avvikelsen får större eller mindre betydelse efter flytten? Förhoppningsvis kan du fixa det genom en ändring av bygglovet.
lycka till
 
Hörde med grannar för att huset var både för stor och för hög. Tomten är nästan rena berget vilket betyder att det blir ett hög torpargrund. Tänkte utnyttja det och göra garage i grunden.

Om det nu skulle inte gå- vems fel blir det? Han som ritat säger att han inte visste att det fanns borrad brunn där och att man därmed inte kan spränga berget... Och vi tyckte att det såg bra ut enligt ritningar, med vi har väl inte förstått primärkartan bra..

Vid en ändring- hör man grannarna då oxå?
 
Om inte husets exteriör förändrats mycket så är det rimligt att det handlar om en revidering av bygglovet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.