Vi skissar just nu på en större ombyggnad av ett litet 20-talshus, och har en fundering om tvättstuga/groventren. Badrummet och groventren ska placeras i ena gaveln (måttet för båda rummen tillsammans är 4,60 bredd och ca 3,0 m längd: exempelsevis 2,60x3 m badrum 2,0x3 m groventre).

Vad är mest praktiskt - att göra badrummet något större och placera tvättmaskin/torktumlare dit, eller att satsa på en kombinerad groventre/tvättstuga, men ett mindre badrum (dvs 2,0x3 m badrum 2,6x3 m groventre-tvättstuga).?

Har tidigare bott i hus med kombinerad groventre-tvättstuga, och det blir lätt stökigt och ganska smutsigt där. Å andra sidan så vill man gärna ha ett badrum som inte jämt är belamrat med massa tvätt...

Har läst säkert 300 meddelanden i formumen, men ingen som rör detta ämne.

Tacksam för alla tips,

/Petter



 
Jag personligen föredrar att ha tvättmaskinen vid groventrén... Dvs groventrén blir både det + tvättstuga.
För det är jobbigt att ha tvätt liggandes i badrummet...
Har haft både och...

Men det är du som ska leva med...

Lycka till! Det blir säkert bra vilket du än väljer!
 
I badrummet.

Då slipper du att ha vatten och fuktspärr i ett extra rum.
 
Jag föredrar också badrummet under förutsättning att det är tillräckligt stort för att bygga in tvättpelaren+ att förvara tvättkorg och tillbehör(tex. tvättmedel o.dyl) tämligen "osynligt" samt att det finns plats att hänga sånt man inte kan/vill tumla exv. lakan, stora dukar, gardiner osv. utanför badrummet.
Summa summarum så är inget av alternativen något ideal, bäst är separat tvättstuga.

// tycker Christina, som också har tvättstuga och groventré i ett och inte är särskilt förtjust i det.
 
Har ställt tvättmaskinen i badrummet (bredvid hallen), men har den otvättade tvätten undanskuffad i sovrummet. Den tvättade tvätten hänger vi i torkskåpet i hallen. Vi valde att ha torkskåpet i hallen så man även kan utnyttja det till blöta overaller, pjäxor osv när man kommer in från snön.
Innebär ju att man får sortera tvätten i sovrummet (eller annat lämpligt rum), men denna lösning har fungerat utmärkt för oss!
;D
 
Tvättmaskinens placering är underordnat hanteringen av kläder...tänk igenom hur smutstvätten uppstår där man klär av sig och hur den ska transporteras till maskinen sen har du problemen med klädvården torkning strykning etc..och tillbaks dit där du klär på dig.

Bästa placeringen är på vägen till frukost då du antagligen letar efter något plagg som fastnat i hanteringen ..ligger i tumlaren kan du lägga smutstvätten på sin plats i maskinen.

Moderna maskiner har så effektiv ballansering att dom kan stå nästan var som helst (om man fyller dom med tvätt)..med fördröjd tvätt så kan du tvätta på tider som inte stör så mycket.
Våtutrymme med golv avlopp och ordentlig avrinning samt vatten/el är dock ett krav
 
  • Gilla
bjorn_s
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.