Hej!

Hur långt ner ska dräneringsrören runt huset ligga? Vi har en betongram och sedan mursten som stugan står på. Som det är nu har vi lagt dräneringsröret i nivå med ramen. Alltså underkanten på röret är i underkant med ramen. Röret ligger ca 15 cm ifrån huset. Är detta ok?
Vart ska vi göra av vattnet från takrännorna? Ska man lägga ett tätt separat rör och leda bort det eller kan man köra ner det i dräneringen?
Vi har haft problem med mycket våt tomt, har varit en vattensamling ovanför huset som troligen legat och tryckt mot det. Löste det genom att vi grävde ett dike och ledde bort vattnet. Tomten har blivit mycket bättre, men fortfarande lite blöt.
Tacksam för svar!
 
ditt dränrör ska längre ner, över kant i höjd med underkant på "betongramen". Kolla instruktionerna från Isodrän etc.

Du ska absolut inte leda ner takavvattningen i dränröret. Dra ett separat tätt rör för detta och led bort till lämplig plats eller stenkista. Ej heller ska du använda samma stenkista för dränvatten som takavvattningen.
 
Okej, har fått massa olika tips, men varför kan man inte dra ner det i dränröret? nyfiken..
 
därför att du då leder ner ännu mer vatten mot grunden. Iden med dränering är ju det omvända så att lägga takvattnet i ett separat tätt rör är mycket bättre

-h
 
Okej, hur långt ifrån huset ska röret ligga?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.