Vi är en liten bostadsrättsförening med 20 lägenheter i två huskroppar vår tomt är inte mycket större än en vanlig villa tomt. Våra hus ligger runt en hel del nybyggda villor, och den närmaste grannen bakom ska sätta upp staket men vill ha en grind i staketet för att kunna gå över föreningens tomt till bussen. Har han rätt att sätta upp grind utan vårt medgivande, har han överhuvudtaget rätt att gå över föreningens tomt?
Vad kan vi göra för att förhindra honom att sätta en grind i staketet, han är omöjlig att prata med.
mvh L
 
Detta borde vara enkelt att lösa: Bygg ett eget staket på er egen tomt och precis framför hans grind.
 
Han har ingen rätt att korsa över föreningens mark. Det är privat tomtmark och allemansrätten gäller inte.

Vill han ha grinden mot föreningens gemensamma ytor eller mot er "privata" tomtbit?

Är det mot föreningens gemensamma ytor får ni fundera över om ni vill vara en "sluten" förening och inte tillåta andra människor på era gemensamma ytor. Tillåter ni inga andra människor är det kanske läge att fundera på staket runt hela föreningen.

Är det mot er "privata" tomtbit så gör som Paddy föreslår och sätt upp ett eget staket.
 
Det äår mot föreningens gemensamma ytor, men har han rätt då att gå där?
 
Fortsätter grannen att korsa över föreningens mark utan föreningens medgivande kan man trappa upp "kriget" med att låta alla föreningens medlemmar korsa över grannens mark. Vilket är precis samma sak. Han vill inte ha främmande människor springande på sin tomt och det vill inte ni heller. Skillnaden är att grannen valt att köpa sin tomtbit själv medans ni valt att köpa en betydligt större tomtbit tillsammans med andra.

Tänk på att alltid låta styrelsen sköta kontakten mot era utomstående grannar i sådana här ärenden. Styrelsen har ju mandat och talar för hela föreningen.
 
  • Gilla
Dowser4711
  • Laddar…
Hur gick det för er? Vad hände?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.