Hejsan

Vi är mycket nära husköp vilket är grymt inspirerande!
Jag skulle vlija ha lite kommentarer samt tips på tillval av er som byggt 121an. Det finns ju en och annan :)
Just nu ingår det ryggåstak/kamin i priset, vilket är skönt.

- Vi funderar på att bygga ut 1,2 meter i vardagsrummet. Känner ni som gjort det att det är värt det?
- Vi funderar också på att förlänga grunden på "altanen" och lägga in vämeslingor för framtida uterum. Är det nåt som någon har gjort och som har några kommentarer om detta?
- Spottar i taket i kök vardagsrum samt toaletter. Ska man ta detta som tillval eller ta det med snickaren på plats. Tjänar man på att gå "vid sidan här"? :)
- Fullhöjd på kökets luckor, hur mycket skiljer egentligen? Är detta något man borde göra?
- Vatten till trädgården, vissa har pratat om att ha utsläpp på både fram och baksida. Kommentarer?
- Utebelysning ska ju på, detta tar man med snickaren direkt? Det är ju smidigt att fördra och det ser ju snyggare ut :)

Gärna fler tips och kommentarer :)
 
Hej.. Vi har byggt en Ugglan 121..
- Vi har valt att sätta in spottar i badrummen och vardagsrummet.. Jag tycker att det är värt det, men det var inte det billigaste (820:-/st inkl. istallationen) och vi tog det direkt med el-killarna..

- Fullhöjd på skåpen i köket är snyggast och man slipper det dryga med att städa ovanpå skåpen.

- Vi har vattenkranen på framsidan och vi kommer nog sakna en till sådan på baksidan, när vi nu ska börja med trädgården.. Så be om en på baksidan om möjligheten finns.

- Belysningen på utsidan tog vi med el-killarna.. Så de drog ut el till ytterbelysningen medan de ändå höll på mot en extra kostnad
 
har inte byggt en Uggla 121 utan en Uggla 159 och de är ju ganska lika

Vi valde att förlänga vardagsrummet för det blir kvadratiskt annars, med förlängning rektangulärt och ser bättre ut.

Altanen valde vi att gjuta platta för men utan värmeslingor, det är värt hur mycket som helst att kunna sitta ute från första stund utan att behöva snickra trall, kostnaden är försumbar när man håller på att bygga. Vi ska nog lägga klinker på den i sommar

Fullhöjd på skåp i köket är ett måste, hade inte det i mitt förra boende och det är inget kul att hålla på att damma där, kostnaden är liten för att slippa en massa jobb

Vi har inga spottar inne i huset men däremot lampor i takfoten på utsidan och i taket på altanen, alla eljobb tar ni direkt med elektrikern
 
Ja fullhöjd på köket verkar poppis :) Det är nog ett givet val.

Vad kostade det för er att förlänga gjutplattan? Gick ni hela vägen ut eller endast till stolparna?
Det är nog ganska mycket man ska ta direkt med snickarna/elektriker på plats vad jag förstår. Annars läggs det väl på i alla hörn och kanter :)

Lamporna i taket på altanen är bra att tänka på också! Samt i takfoten.
 
Vi har byggt föregångaren (jordugglan) färdig juni 2006. Tillval:Förlängning vardagsrum, fullhöjd kök, ekkök, kakling lilla toan, extra vattenutkastare och extra golvbrunn badrum. Dessa tillval är inget vi ångrar.
Snart dags för 2-års besiktning.
 
Hej!
Vi ska också bygga ugglan 121! Är även vi intresserade av vad dom tillvalen kostade? Förlängs v-rum,platta under altanen extra brunn osv...
 
Hejsan...
Vi är oxå i byggtagen,ska bygga/bygger ugglan 102 NästanNyckelFärdigt (ganska lik den me).
Dem håller på för fullt med schaktbotten,ska börja dra avlopp m.m.
Vi har valt till följande: Takpannor behandlade 500:-,ryggåstak i vardagsrum 34480:-,förlägning vardagsrum (boytan ökar med 5,5kvm) 42800:-,innertrappa 24500:- (ingår ej eftersom vi har oinredd ö.våning),till-luftsrör för framtida kamin (gratis "deal" strul med ritningar, annars 3000:-,4 st. fönster gavelspetsar ö.vån 8000:- ("deal" vid kontraktsskrivandet) annars 16000:(ingår ej pga oinredd ö.vån.),fullhöjd kök 4040:-,uppgradering av dörrar (lite massivare och betydligt finare) 3328:-,centraldammsugare (gratis,deal vid kontrakts skrivandet) annars 12200:-,extra golvbrunn i badrum för bubbelbad (ej fått bekräftat pris än,kanske gratis) annars ca 9500:- inkl vattenledningar..
Avdrag vi gjort är parkett 17470:-,pga endast 8.5mm tjock,knappt omslipningsbar,köpte egen 14mm för 19500:-
Samt avdrag elinstallationen i helhet sånär på central och fasadmätarskåp 61125:- (är elektriker själv)

MVH/Baritz
 
Hej igen
det verkar vara ett populärt hus :) kul med ideer och förslag!
Vi diskuterade idag om vi skulle förlänga den gjutna plattan ändå ut till husändarna. Men bara lägga värmeslingan till stolparna (den delen under tak). Sen lägga klinker hela plattan, det kan nog bli bra?
 
Hej!
Vi ska bygga Ugglan 121, vi har valt att köpa byggsats och lejer själv den byggare som även LB hus brukar anlita här i Sundsvall. Blir lättare att göra förändringar med den modellen. Vi har valt till förlängning av vardagsrum och ryggåstak. Vi lyckades också få ett extra fönster i allrummet för 7000 kr eftersom det fanns ett sånt i det visningshus med rundvisning som låg på deras hemsida. Med vår lokala byggare har vi kommit överens om att sätta in ett extra fönster i vardagsrumsgaveln för det får vi betala 16 000kr, extra brunn i badrummet för att kunna ha både badkar och dusch, eftersom hallen är rätt liten att förvara kläder i har vi funderat på att byta plats på klädkammare och lilla toaletten men inte bestämt oss ännu. Tänkte att det blev lättare att hänga undan ytterkläderna ett annat alterantiv är att vi drar klinker förbi klädkammaren och på så sätt gör den tillgänglig för att hänga av sig ytterkläderna. Kan vara ett bättre alternativ om man på sikt vill öppna upp mot allrummet. Vi har valt att isolera alla innervägar kostar ca 7 500 kr. En fundering vi har är om väggen mellan tvättstuga och sovrum är tillräckligt isolerad så att ljud från värmepannan inte slår igenom väggen. Är det nån som vet?
En annan sak vi gjort är att vi valt bort köksinredningen för att vi ville ha underskåp med utdragslådor och det blev ruskigt dyrt att komplettera det. Vi väljer att köra 60cm breda underskåp så långt det är möjligt.
www.sladabygget.blogg.se
 
Måste fråga hur ni som bor i ugglan har gjort med möbleringen. Vi hade tänkt ha tv-rum med soffgrupp i vardagdsrummet. Men vart har man tv:n då, vi har köpt en fin platt-tv som hade passat fint på väggen rakt fram på väggen utan fönster, men då blir det i motsatt riktning från kaminen, det kanske inte är så trevligt :)
Kaminen kommer enligt ritning på väggen mot lilla wc:n.
 
Vi valde att isolera väggen mellan tvättstugan och sovrummet och Ibland kan man höra fjärrvärmegrejen från tvättstugan, men vi upplever det inte som störande.

Zapie - Titta in på vår husblogg, där har vi bilder på hur vi möblerat i vårt vardagsrum.. Här är en bild.. Vi har tv:n på den stora väggen (ska sätta upp den på väggen när vi köpt nya tv-möbler)

Vi har även en braskamin som står mot lilla wc:n och med den möbleringen så funkar det bra med kaminen där..
 
  • IMG_2478_mini.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_2476_mini.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
zapie skrev:
Ja fullhöjd på köket verkar poppis :) Det är nog ett givet val.

Vad kostade det för er att förlänga gjutplattan? Gick ni hela vägen ut eller endast till stolparna?
Det är nog ganska mycket man ska ta direkt med snickarna/elektriker på plats vad jag förstår. Annars läggs det väl på i alla hörn och kanter :)

Lamporna i taket på altanen är bra att tänka på också! Samt i takfoten.
Vår säljare ville inte vara mellanhand och ta mer betalt än nödvändigt utan sa om en massa saker att det fick vi ta på byggstartmötet eller direkt med elektrikern
Vår gjutna platta kostade 12000:- ungefär och den går precis utanför stolparna så att den bara är under taket.

Ett annat tips är att dra in vatten och el i garaget så blir det rätt gjort från början
 
Är det någon som vet hur mycket puts kostar som tillval?
 
Hej!! Puts som tillval på ugglan 121 går på mellan ca 153000-183000:-,beroende på vilken "pris-region" man bor i (kan vara något gamla priser). Sen varierar det kraftigt mellan dem olika husmodellerna...Men nu har du ett hmmm

MVH/Baritz
 
oj det var häftiga priser :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.