Hej hej,

Hoppas att det kommer intresserade nybyggare till de tomter som inte är tingade, så att det inte blir för tomt i området. Tråkigt om det kommer att vara massa gluggar i husraderna.

EJG, kul att ni ska börja grunda. Vi har ett tag kvar tills dess, men har i alla fall bestämt oss för att bygga ett Eksjöhus, Havsvik. Sitter och väntar på första omgången ritningar, spännande... Vi har ritat om planlösningen lite, men ganska mycket "standard" är det.

Förresten, är det någon som vet om det ska göras någon gemensam lekplats eller liknande för alla barn i området, förutom de som kommer att finnas i anslutning till dagisen? Ser inte ut att vara något sådant inritat på kartorna från kommunen.
 
Då har jag äntligen :mad:fått besked från Telia om vad som gäller på området. Litar dock inte fullständigt på uppgifterna förrän allt är inkopplat!

Området ligger under ett fiberavtal genom Linköpings Kommun.
Det är fiber som "dras" in och inte koppar.
De behöver ca två veckor på sig att koppla på fastigheten från beställning.

Det är bredbandstelefoni som gäller när det är fiber så "vanlig" tele var ej möjigt.

Gällande bredband/internet så finns det hatigheter upp till 100/100. Priserna är lägre om man jämför med ADSL.
Digital-tv från Telia gick att få.

Nu till det BÄSTA av allt: DET KOSTAR I DAGSLÄGET INGENTING ATT ANSLUTA EN NY VILLA!!!!!!!!
Jag fråga de detta flera gånger och har det även skriftligt så här sparas det ju en slant :D

Lär väl få återkomma i ärendet, men nu vet ju ni andra som ska bygga framöver hur det ser ut på telefronten.:)
 
Lekplats
Det kommer att byggas en lekplats vid Peabs bygge (antar att den är allmän), annars finns lekplats inklämd bland husen på Sparvsångsvägen och någon bakom äldreboendet utöver de som byggs vid de dagis som ska byggas. Sen är det alltid nära till skogen/strövområden vid spåret och stratomta. Om det finns snö finns ju magnifika himnafjället i närheten.

Telia
Telia kan erbjuda 0 kr i anslutningsavgift eftersom de kräver exklusivitetsavtal under ett par år, till skillnad från Stadsnätet som är öppet för fler operatörer. Bara att hoppas att telia har konkurrenskraftiga priser i framtiden.

Vårt projekt fortgår, dock något försenat, men hoppas kunna få in bygglovet nästa vecka. Inflyttning förhoppningsvis i höst.
 
0 kr för Telia låter ju bra inledningsvis. Får väl se hur bra det blir i längden, men har man inte något att välja på så är det ju ett val mindre...

Lekplats: är lite bortskämd med att bo granne med en sådan idag, så det är ju bra att det blir någon i närheten. Den på sparvsångsvägen är ju pytteliten. Hoppas att det blir en bra i Peabs område. Å andra sidan har vi ju 4 ggr så stor tomt på nya adressen jämfört med idag, så då får man ju plats med egen sandlåda och gungor och studsmatta etc... då blir det lekpark nära.

Vi väntar fortfarande på ritningarna...
 
PirrePirre:
Såg att ert hus har kommit. Såg jättefint ut... Kul att det händer lite därute. Visst var det så att ni hade valt den ljusare av de gråa färgerna? Är det rätt nyans på det nu? Kul att se hur färgen faktiskt ser ut på ett helt hus.
 
Mycket riktigt så var då äntligen områdets första hus på plats :)
Inflyttning dock om en månad. Visning för nyfikna helgen 10-11/5:p

EJG: Japp det var den ljusare grå som vi valde och det känns rätt bra tycker vi. Den mörkare var det lite bunker varning på tyckte vi. NCS 3502-Y ska kulören ha som färgkod. Såg att Ni också hade börjat lite smått nu.Kul!

Grabbarna började med huset 07:00 igår och huset (skalet) stod i princip klart innan lunchen. Givetvis var det lite strul första dagen. Elgubbarna hade fel prylar med sig så elen kom idag. Fjärrvärmebolaget verkar ju inte fungerar som alla andra smidigare enheter inom kommunen så fjärrvärmegubbarna var inte redo för inkoppling igår så nu blev det också försenat:mad:
Vatten/avloppskillarna har vi ju lejt själva (grundkillarna) så de kom ju i rätt tid enligt avtal.

En liten parantes är ju följetongen Telia. Nu kom de på att de gjorde fel vid min beställning. De har trott att allt redan var inkopplat in i huset!!!! Herregud, har sagt det muntligen och skriftligen TRE gånger att huset inte är på plats ännu och att DE måste koppla in det i huset. Efter mycket om och men fick jag kontakt med Telia Stadsnät i Göteborg som skulle fixa allt så nu är det ju bara att hålla tumamrna. Uppdatering följer så att Ni andra slipper detta strul...

Kom igen nu Ni andra: UPP MED HUSEN:D
 
Härlligt att ha huset på plats, pirrepirre! Åkte förbi med bilen och det ser helsnyggt ut.

EJG, är det er tomt de börjat gräva på? Missade att räkna "stolpar" från början av vägen...

Lkpnife, ni verkar vara på gång med? Grävmaskiner snart? Var och tittade på era pinnar förra helgen och blev lite konfunderad. Visst var det ett Lyckan med vinkel ni skulle bygga? Är det pinnar för garage med? Till vänster eller höger om huset sett från gatan (eller ihopbyggt)? Vi hoppas på att kunna lägga garaget till vänster om huset, alltså mot er tomt. Får nog ritningar (omgång 2) i veckan, och förhoppningsvis är det klart för bygglovsansökan då.
 
Vill_villa: Visst är det vi som börjat gräva på tomten. Grunden ska vi börja med i början av maj... När räknar ni med att komma igång med ert hus?
 
Vill_villa: Stämmer, det är vårt plockipin du ser...förstår att det ser "rörigt ut". Garaget kommer placeras till höger om vårt lyckan i vinkel (som kommer vara förlängt med 1200, så det kommer bli trångt på tomten). Just nu sitter det "vinkel" pinnar för huset mitt i garaget, ska ta bort dessa så fort grävaren varit på plats och flytta dom så dom inte inverkar på bygget av garageplattan..



/N
 
Vi väntar på ritningar revidering 2 och sen ska bygglovet in (förhoppningsvis). Så byggstart är inte förrän i höst. Har som mål att gjuta plattan innan det blir för kallt (typ oktober senast), sen blir det väl husleverans i december uppskattningsvis. Byggtid till det, så inflyttning om ett år... Känns långt dit, men det känns ändå längre tills bebis-leverans, som är om 0-3 v. Vi har i alla fall en skylt på vår tomt :)

lkpnife, då förstår jag... Vi fick inte alls ihop det när vi kikade, men med all sprayfärg såg det ju "äkta" ut.

Någon som vet något mer om de övriga tomterna som är sålda? Det är ju inte så mycket skyltar uppe än, och vi ligger ju inte så himla långt fram i processen, så någon mer borde väl ha bestämt sig?
 
Pierre: Hur lyckades du med att få igenom NCS 3502-Y (som enligt mig borde vara mörkare än mellangrå), vi fick bara välja på:

Ljusa grå, 1502-Y,
Mellangrå 2502-Y.

För vår del lutare det åt att vi väljer 1502-Y.

/N
 
lkpnife: Enligt vårt bygglov som vi skrev tillsammans med H-hus så har vi valt Beckers 3137 NCS 3502-Y. Detta var i alla fall vad vi valde enligt färgproverna hos dem samt det som vi noterat på bygglovet och som då även sitter på fasaden :) På bygglovsansökan noterades även att det skulle vara en ljusgrå färg. Är inte så haj på detta med färgkoder, men vi fick i alla fall den färg vi ville ha...

Telia: Ja vad säger man.... Nu har i alla fall en kille hört av sig om att koppla in kabeln. Han var dock som ett utropstecken över att det var fiber på området. Har tydligen varit strul med olika underentreprenörsavtal mm. Följetongen fortsätter.....
 
Bygglovet inlämnat, nu väntar vi.....

Och så upptäckte vi i att på vår nybyggnadskarta är prickmarken 6 meter bred. Är den det på era kartor med? Har inte sett något mått på den förut, utan bara antagit att den varit 4 meter eftersom det står att huset ska placeras 4 meter från tomtgräns (typ). Och sen är det ju krav på att garaget ska stå minst 6 m från gatan. Garage-regeln känns lite onödig då, om ändå prickmarken är 6 meter, för den får man ju inte bebygga...
 
försökte få sätta huset på 5,5 meter från gatan (dvs 0.5 m in på prickmarken), men det blev NEJ på bygglovet. Hoppas du har större lycka med dinansökan om du försöker bygga på prickmarken...

/N
 
Vi har inte ritat huset på prickmarken, utan missade helt enkelt att den var 6 m. Vi har ritat garaget lite indraget i förhållande till prickmarken, så vi kommer att få en 2 m längre infart än vad vi tänkt, men det blir nog bra ändå.

Kan också berätta att vi har fått en lillebror till familjen, han kom i söndags kväll och har förändrat tillvaron.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.