Hej.

Har nyss upptäkt vi har möss i vårt nyköpa hus. Slangen från diskmaskinen är populär att gnaga på. Detta kan förståss inte få fortgå. Jag tror mössen tar sig in där rören går in, vad skall jag använda att täta med där?
 
Inbillar mig att det kvittar vad man tätar med. Vill de så går de igenom. Finns kanske material som är bättre än andra. En mus behöver ett hål på sex millimeter i diameter för att komma in. Sex millimeter... Ta en blyertspenna så ser du hur stort det är. :)

Försök att bli av med mössen samtidigt som du tätar. Gift, fällor eller katt. Knepen är många och med lite envishet borde du kunna decimera stammen.
 
Har haft samma bekymmer. Mössen tog sig upp där rören gick genom trossbotten, jag använde fogskum för att täta, ta inte för mycket bara, fogskum expanderar mycket, läs på burken. Det funkade faktiskt bra i flera år, inga möss kom in den vägen åtminstone. Men sätt in fällor samtidigt mössen finns förmodligen redan på plats inne i huset som joflopp sa.
 
Tätade för några år sedan på vinden med fogskum med resultatet att det låter som en knäckebrödsfabrik på höstnätterna (hörs tyvärr ner i sovrummet). Mössen är som tokiga i att knapra sönder fogen. Har smulor utspridda över hela vinden.
Däremot är de inte minsta intresserade av gliporna som är ilagda med mjukfog. Måste jag någon gång i framtiden täta med fogskum igen så kommer det definitivt att läggas på ett lager mjukfog utanpå.
 
Tack för tipsen!

Nu sticker jag till Jula och skaffar musfälla och fogskum. När jag kommer hem så skall jag ta ett snack med katten.
 
Fick tips på lera tillsammans med ull men har inte testat själv.
Det är iaf en billig lösning och den går ju att ha i små hål.

Tror det kan funka
 
Lägg ut en fälla där mössen brukar vara tidigt på hösten och när du fångat några brukar problemet upphöra. Ända till nästa höst då det kommer nya. Poängen är att ta dom innan dom hinner föröka sig.
 
Mycket bättre än fogskum är att använda vanlig stålull att täta små springor och hål med. Håller garanterat alla möss utestängda.
 
Vi använde tvålull (Svinto)
 
enris ska tydligen mössen hata. den ska dock vara torr.
 
en tuss med aluminiumfolie funkar bra i stugan.
 
jag har kört med silikon eller utefog samt en helvetes massa gift och burfällor. Efter jag lät de första 40-50 mössen prova att ta simborgarmärket instängda i en burfälla under vatten så lugnade det ner sig men det är en ständig kamp. I höstas slappnade jag av lite igen och då var det klippt direkt. De hade gnagt hål i en gipsskiva bakom kylskåpet och kom ut den vägen. Bara att köra en ny tätnings och utrotningskampanj.
 
Själv kör jag med råttgift som jag lagt i: min krypgrund, mitt garage, utvändigt längs med grunden samt i grannens tomma lada. Allt som allt 4 stora plastburkar med ett 200grams vaxblock av gift i. Detta funkar kalas. Framför allt märkte jag skillnad när jag satt en burk längs med grunden utvändigt. Dvs man tar dom innan dom kommer in. Den har jag fått fylla på många gånger. Nu peppar peppar så har jag inte haft några inne på snart tre månader.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.