Så en ett 5 år gammalt hus har vi fått in dessa svartmyror, nån som vet hur man få bort dem.
Tror jag lokaliserat var de kommer ifrån , men de verkar inte ge sig när de väll kommit in!

Finns det nån gammal husknep?..:)
Eller är det bara att åka till nån bygghandel?
 
Kanel brukar funka hyfsat bra mot svartmyror. Kan vara bra att börja med innan du tar till styggare medel.
 
Kolla också vart de tar vägen. Myror har en förmåga att kunna leta sig till vatten. En granne fick in svartmyror i köket och de försvann in under diskmaskinen där han upptäckte en liten vattenläcka.
 
W
Ja då är det vår nu då :)
Brukar ha det som vårtecken när svartmyrorna går genom huset.
Men vill du inte ha dem funkar myrr och liknande, de är sjukt envetna dock.
 
Det kan också vara mat som de dras till. När våra tvillingar var kring året och storebror knappt tre fick vi in svartmyror i köket. Vi kom på att det tappades mycket smulor o dyl från de små och när vi var på som hökar och torkade upp när helst det drälldes blev det mycket mindre myror. Att torka av ofta där myrornas "stigar" gick verkade också ha viss effekt - kanske tog vi bort de "doftspår" som de lägger ut för kompisarna.

Svartmyrorna brukar inte bo i huset utan de kommer in för att hämta mat och/eller vatten. Om du som du säger har lokaliserat var de kommer ifrån kan du kanske hitta deras bo och ta bort det.
 
De är ena roliga små kryp de där svartingarna. Vi hyrde ett radhus i Farsta och förvarnades om att på midsommaraftonen så kommer en invasion av myror under några dagar. trodde de skämtade men under de två åren vi hyrde så stämde det på dagen. hur sjukt är inte det? En gång från hallen, upp för skåpstommen och fram till micron av alla ställen. Tvåfilig motorväg fram o tillbaka. De härjade under några dagar men sen försvann de. Spooky.
 
Samma problem här. Aldrig haft myror i köket förut men plöstligt var de överallt. Eftersom du tror du vet var de kommer ifrån kanske kanel fungerar. Vi blev tyvärr tvungna att köpa dosor på Lantmännen/Granngården. Två dosor som vi placerade ut i varsin ände av köket. Dagen efter var alla myror borta.
 
Webulls myrdosa är bra och effektiv, du sätter dosan där stråket går på golvet eller var det nu är och myrorna dras dit blixtsnabbt, dom traskar tillbaka till sitt bo och drar med sig giftet dit och tar kål på hela boet. 2-pack för under 100 lappen och myrfritt på några dagar.
 
Jag gör som Robban44 i stort sett varje vår. Myrdosa fungerar mycket bra. De finns även under namnet "Nippon". Kolla in byggvaruhusets trädgårdsavdelning.
De här dosorna har "mat" som bäres in av myrorna till boet. Där käkar de (även drottningen som tror hon ska lägg mer ägg) av maten som är så läcker, men även spetsad med borax (eller annat inte så lämligt kosttillskott för myror).
 
Instämmer med tidigare inlägg att myrdosorna är riktigt bra.
Ta ej bort eventuella döda myror, utan låt de bära hem sina kamrater för full gifteffekt!
 
ska köpa dessa små dosor idag, kom hem igår, sent på natten och möttes av en diskbänk som fullkomligt levde av svartmyror... och då var diskbänken tom sånär som några tomma vattenglas.
 
Tänk på att i de flesta försäkringar ingår skydd mot myror o dyl. vi ringer till Anticimex och får ett par myrdosor i brevlådan dagen efter gratis och de får i sin tur betalt av vårt försäkringsbolag.
 
  • Gilla
Ami3
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.