Vi har blivit rådda av två besiktningsmän att öka på ventilationen i huset. Problemet är dock grannen som vedeldar. Dels har han en alldeles för stor panna för sitt lilla hus (tidigare värmdes fler än hans hus upp), dels eldar han surved. Han har höjt skorstenspipan men det räcker inte. Jag kan inte ha barnen utomhus när han eldar, än mindre ha ett fönster öppet. :( Brandrök fyller då huset på nolltid.
Jag får ont i magen av detta då relationen med honom redan är frostig. Nu när vi ska fixa ventilation så blir det ju skarpt läge och jag vill inte ha bråk.
Någon klok människa som kan ge råd?
 
Vet inte om du redan gjort det, men det enda raka är att kontakta sin kommun (brukar vara typ miljökontor som handlägger ärendet).
Sök på din kommuns hemsida om vedeldning och eldningsförbud.
Här vad som står t.ex. på min kommuns sida: http://www.laholm.se/l_templates/L_PageFull.aspx?id=2643
 
Jag vet inte om det hjälper i ditt fall

men jag pratade med en kille på lokal ventfirma - och han hade ett spjäll och på vintern tog han luften från vinden för att undvika röken från grannen. Han menade att röken hinner blandas med luften. - Själv undrar jag hur bra luften är på vinden. Men du verkar ha värre problem med volymen rök
 
Hej, du är inte ensam om detta problem. http://www.friskluftnu.se/

Om ni har FTX (en enda tilluft ventil), så kan man försöka filtrera luften in i huset. Då kanske ni slipper röken inomhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.