Vi håller på och bygger ett Villa västervik från Smålandsvillan, men den nya täta torpargrunden. Vi har valt en grund från Maxit Albagrund. Nu till frågan: Är det någon som har gjort eller vet hur man kan göra luckan på något smart sätt eftersom att grunden ju måste vara helt tät. Har sätt en skiss på ett förslag, men då är det tryckvirke inne i grunden som man skruvar luckan i och det är väl inte det bra. Tacksam för svar.
 
Har du inte en avfuktare i grunden. I så fall skulle du ju i princip kunna använda vilket virke som helst, det bord du ju kunna i vilket fall eller är det något annat än fukt som oroar. Luckan bör ju däremot inte vara av oisolerad plåt eller dyl.
 
Jo vi kommer att ha en avfuktare i grunden, men rätta mig gärna om jag har fel, men trä är väl ett organiskt matrial och det får man väl absolut inte ha inne i grunden, för då kan väl det bildas mögel och svamp.
 
Hela trossbotten är i trä om du har träbjälklag (vilket är det vanligaste). Ser inte problemet, speciellt inte om du avfuktar grunden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.