Har Fresh 90 ventiler i huset, har problem med att det blir iskallt i sovrummen.

Har beställt stormsäkringar, som stänger när det blåser. Men om det är kallt ute och vindstilla, vad kan man göra då?
 
Dessa finns med kallrasskydd, har du detta?

Den bästa placeringen är ovanför en radiator (element), det kan ju vara trixigt att flytta hålet, så en radiator under kanske skulle kunna hjälpa. Har också för mig att det finns tillluftsbegränsare, men ditt problem är väl inte att du får för mycket luft utan att det blir för kallt?

//Zoega
 
de.zoega skrev:
Dessa finns med kallrasskydd, har du detta?
Tror att det är fresh 100 som har sådan, med tillägget thermo.
Men de har samma diameter på produktbladet, så det kanske går att byta.

Monterade stormsäkringen nu, blir alltid lika förvånad över de små plast- (och gummi?) bitarna freshventilerna består av. :)

Upptäckte att skarvarna mellan rören är otäta, kan man lägga in nån latexfog eller liknande?
 
Är osäker på vad som är bäst, men det bör ju funka med latexfog. Det viktiga är att det blir tätt, så att du inte får in kall luft i mellanveggarna.

Är själv straxt i läget att förbättra vår ventilation. Kommer då få brottas med funderingar om mängde luft som flyttas mellan rum. Jag vill inte få ett baksug genom dasset (en separett)... trist om sådan odör kommer in i huset.

:) Zoega
 
Läste precis i en annan tråd: "varför bygga energisnålt och sedan göra hål i det" (fritt citerat). Hur mycket värme läcker egentligen ut genom ett rör i väggen?
 
Man kan vända på det och fråga varför man ska riskera att ha dålig inomhusmiljö och öka risken för mögelangrepp genom stillastående luft. :)

Det är väl som med allt annat, en vågskål. Det gäller att få en balans mellan ventilation och att behålla värmen. Det är tixigare än man tror.
[_]D
Zoega
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.