Vi skulle borra efter bergvärme och det gick inte så bra... Förutom att en del av deras grejer brann upp, brann delar av vår trädgård upp. Vårt försäkringsbolag tar lite nyplanteringar bara. Nu gäller det bara att få kläm på vad som växte där - och bevisa det. Våra uppvuxna träd och buskar var tydligen inte värda ett skit...

Någon söm kan något? Några tips?

Vet inte vad jag har för exakt fråga mer än "Vad sjutton gör vi?".
 
Lider med er:( Ni har inga fotografier över trädgården i dess tidigare skick? Borde funka bra som "bevismaterial".. (Utan att ha någon vidare uppfattning om hur detta värderas av försäkringsbolaget..) I vilket fall som helst, lycka till!
 
Det är bergvärmekillarna ni ska rikta era krav mot, så ska deras försäkringsbolag i så fall gå in och täcka deras förluster i det här fallet. Så som jag ser det i varje fall.
 
Det är svårt att värdera delar av en trädgård i kronor och ören. Försök att ta hjälp av någon handelsträdgård i er närhet som gör en rimlig värdering över kostnaderna att något så när återställa trädgården. En planta må kosta en viss summa, men troligen är kostnaden för att ta bort de förkolnade resterna och och plantera motsvarande plantor större.

Om man på ett sakligt och skäligt sätt kan framföra sina krav och de inte anses som orimliga så brukar försäkringsbolag sällan bråka. Då behövs kanske inga bevis heller. Annars är, precis som föreslagits, bilder från trädgården, eller videofilmer tagna där utmärkta som bevis.
 
Det lär ju bli svårt att få dit nya fullvuxna träd o buskar på försäkringsbolagets bekostnad.

"Värdet" är ju väldigt personligt, en del har buskar o träd för skördens skull och då kan man ju räkna hur många kg du förlorar...:)
Andra har trädgården för "ögat" och det är ju omöjligt att värdera vettigt. Men å andra sidan kanske du kan passa på att omorganisera växtligheten lite nu när det finns chans till det?
 
Jo, man får ju "passa på" och fundera på om man vill ändra något. Göra det bästa av situationen. Det verkar som om vi får till nyplantering av vårt försäkringsbolag. Värdet på uppvuxna träd är de inte så intresserade av... (Och, ja, det är vårt försäkringsbolag som ska stå för det...!)

Vi har en del bilder, och ska tänka på att räkna in "städning" av det brunna. Fler tips?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.