Hej!

Vi tänkte lägga in parkettgolv i vårt nybygge men vet inte vad man skall ha undertill, har frågat bla byggmax där vi tänkte köpa golv om man skall ha ngn typ av fukt/ångmatta på betongen och ovanpå det underlagsfoam. Han sade att det räcker med gråpapp alt foam. Hur har ni andra gjort? Vi har gjutit in vattenuren golvvärme.

Taxam för tips om vad man skall använda samt vart man får tag på det. Har för mig att det finns nåt som heter platon eller nåt, är jag fel ute?

Lola
 
Vi har precis lagt in parkettgolv på betongplatta. Först lade vi på byggplast för att förhindra att fukt tar sig upp och därefter lade vi på underlagsfoam på 3 mm.
Fick också info. om att man kunde lägga grålumpapp och sedan foam men vi tog det billigare alternativet - dvs vanlig byggplast och foam.
 
Vi har mellan betogplattan och parketten lagt den där lite dyrare märkesplasten med ingjutna frigolitkulor i.
 
Lola skrev:
Han sade att det räcker med gråpapp alt foam.
Och som 95% av alla säljare så hade han ingen aning om vad han pratade om.
Åldringsbeständig plast med överlapp och sedan en stegljudsisolering. Om du tejpar skarvarna så ska det vara med skarvtejp, inte silvertejp som bryter ner åldringsbeständigheten i plasten.
Plasten som Robert_Maria nämnder är likvärdig med denna lösning.
 
Lösningen är likvärdig men mycket lättare att lägga. För det första är tejpen inbyggd i plasten och för det andra behöve man bara lägga i ett lager. När du ska tejpa ihop de lagda våderna är det bara frågan om att dra bort en remsa skyddsplast.
 
Tack så mycket för era svar.

Robert_Maria:
Har den något speciellt namn den där plasten med frigolit? finns den att köpa på de större byggvaruhusen?

Ha de!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.