Någon som vet hur rotsystemet ser ut ?
Har funderat på dynamit
 
  • Utsikt_Kök_minibild.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Dynamit blir nog bra.

Kan du lova att filma själva sprängningen och resultatet därav noga och visa för oss andra?
 
Pappa drog loss såna där tallar med bilen. Annars får du väl stoppa närmaste kranbil som lyfter upp dem på en tio minuter.
 
Ta 3 stora stockar och gör en "trefot" där du sätter fast ett 3-ton kjedjeblock överst , sen är det bara att gå igång att dra upp dom med rot.

FLKR
 
Såg häromdagen att grannen hade fått tag på en truck som han lyfte upp hela busken med.. han virade runt rep som han satte fast i gafflarna så vips var hela rotsystemet uppe :) bara att skaka av jorden så var det klart!
 
Tall har normalt ganska så djupgående rötter, iallafall jämfört med gran, och står därför ofta kvar vid stormar och så...
Om du inte kan fixa med uppdragning, tex av en truck(som föreslogs) eller en traktorgrävare, så kan du ju försöka gräva ner en bit under mark och kapa/såga under marknivå.
 
Fasting65 skrev:
Pappa drog loss såna där tallar med bilen. Annars får du väl stoppa närmaste kranbil som lyfter upp dem på en tio minuter.
Ryktena här i samhället säger att det finns flera som på detta sättet dragit lossnade rep/kätting/vaddetnukanvara rätt in i rutan/övertaket mm på bilen, är nog inte alls ngt att rekommendera!

Få tag i en grävare, det tar som sagt 10 minuter.
 
Kan vara bra att ta reda på var tex el och tele och vvs går, kan blir dyrt annars...
Hade en granne där jag bodde förut som glad i hågen drog bort sin rot, och tyvärr så tog den även med lite annat... Blev en VÄLDIGT dyr historia...

Nu var det visserligen inte tall, men ändå. Bra att vara på den säkra sidan, lycka till
 
Har själv tagit bort några liknande tallar (Pinus mugo) och trots att det var sandjord och lättgrävt var ett jä..a jobb.
Anlita någon som har maskin (grävare) du kommer inte att ångra dig.
 
Jag tycker att häcken är snygg! ;) Varför ska du ta bort den och vad har du tänkt ersätta den med?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.