Är det någon som har erfarenheter från att bygga med LB hus? Är det någon som byggt huset jordugglan? prisläge standard? ::)
 
Här är vår jordugglekalkyl! (Köping, pantbrev ingår i tomten och lagfart på 3000 har vi redan betalt)...

Jordugglan är nog det mest prisvärda hus man kan hitta, ekgolv som standard och klinkrat badrum, fast vi tycker att den blir för liten för oss! Så vi tar en större Ugglan!


Jordugglan
Hus 1150000
Tomt 65000
Bygglov 27000
Fjärrvärme
VA/El 100000
Kvalitetsansvarig 12000
Spröjs 10000
Köktillval och vitvaror 30000 (väljer bort och får 30´tebaks, lägger till och tar finfina grejer)
Klinker extra 15000 (hela köket, hallen, dyrare än 200 m2)
Extra
Ryggåstak 29000
Målarfärg 20000
1458000

Fast detta är säkert olika ´beroende var du bygger!

 
Och grunden med ingjuten värme ingår i priset vi fått!
 
Det pris vi fått på Jordugglan är 1 303 600 nyckelfärdgt, totalt exkl tomt blev det ca 1 699 221. Detta är i Kungsbacka. Får kolla det när Saralynn har fått ett lägre pris!
 
Om inte jag har snurrat ihop siffrorna helfel! Kan ju hända!

Vi kollar på en större Uggla så det kan ju hända att jag felar här!

/SL
 
Vi har byggt med LB-Hus.
Grundarbetet drog iväg i pris dels föra att de sjabblade med byggstarten så det krävdes massa extraschakt för att få bort all tjäle och dels för att det bara ingår 150 ton mtrl i deras Sk. fasta pris.
Tipps: begär in ett fast pris där LB-hus själva får stå för extraschakt mm. Det är inget roligt att behöva göra upp detta med deras inhyrda grävUE under byggtiden. Man har lite taskigt förhgandlingsläge då.
Kolla även deras minst sakt märkliga sätt att indexreglera på.
Det är i princip omöjligt att undvika indexreglering med deras sätt att räkna. Något som inte framgick i ursprungskalkylen.
För övrigt verkar det vara bra kvalitet på mycket av deras mtrl.
 
Vi funderar på att bygga i Arboga en jorduggla. Vi har fått ett pris på 1,2 för nyckelfärdigt hus. Är det någon somvet om det finns någon jorduggla byggd i dessa trakter? :)
 
Rogis, det finns ingen Ugglai trakten ännu.... Var i Arboga bygger Ni? Är det en 1-kronas tomt?

/SL
 
[quote author=koffan link=board=Hantverkare;num=1083229245;start=0#5
Kolla även deras minst sakt märkliga sätt att indexreglera på.
Det är i princip omöjligt att undvika indexreglering med deras sätt att räkna. Något som inte framgick i ursprungskalkylen.

Går det att kortfattat beskriva hur de gör denna märkliga indexreglering?
 
Visst.

De sätter en jämförelsemånad som ligger mellan stomresning och inflyttning och indexreglerar hela kontraktssumman.
Samtidigt har de en betalningsplan där man betalar en stor summa efter stomresning vilket gör att man får betala index på en summa man betalt innan jämförelsemånaden.
Dessutom indexreglerar de enligt trähusfabrikanternas eget index ABT 74 istället för E84. De indexreglera med 100% av index istället för 90 % som är praxis inom byggbranchen.

Allt detta framgår ju av deras kontrakt men är man inte uppmärksam på det kommer det som en obehaglig överraskning som man knappast har med i kalkylen.

Exempel. Du skriver kontrakt månad 1. Innan bygglov samråd tillval mm kan det dröja tex 5 månader.
Du ropar av huset och det strular en del med ritningar mm ca 2 veckor. Byggstart månad 7 stomresning månad 10 inflyttning månad 1.
Du få betala indexökning mellan månad 6 eller 8 beroende på ditt kontrakt och månad 12. IDet kan ju bli 2-3 % på er kontraktssumma.
Typ 1,5 milj * 2 % = 30 000 kr.
 
Tack! Detta är ju helt klart mycket intressant info!
 
Hej,
Vi bygger för tillfället ett Jordugglan, det positiva med LB är priset och att man får en hyfsad standard. Men de är inte flexibla för fem öre! Du kan inte byta ut kökshandtag bara välja bort de som är standard för att sedan köpa egna. Man kan inte byta ut någon lucka i köket till vitrinlucka! De påstår att det inte är kostandseffektivt för dem.... skitsnack! Om ni int ebeställer garage alt. Carport så kan nin ej beställa en extra cylinder till låset för framtida bruk i det egen byggda garaget! Ni är låsta till en viss leverantör på Kakel och klinkers. Wennstams kakel för vår del, hade varit helt ok om de inte varit så dyra. Man får ingenting på Wennstams Kakel i Göteborg för 200.-/kvm.

Om ni nu bestämmer er för ett Jordugglan hus så beställ med behandlade takpannor det kostar bara 500:- extra!
Positivt med LB hus i Göteborg är att de har verkligen gjort ett kanon jobb med tomten. I de skick som de har levererat den så är det i stort sett bara att börja så gräs! Jämfört med Modulenthus som på en tomt i kvarteret bara har avgrusat 2 meter från husvägg det som är kvar av tmten ser ut som f-n.

Detta kan låta som ett ganska negativt svar men det är ju det man reagerar på. SOm slut kommentar så kan jag bara säga att vi är JÄTTE NÖJDA. Det blev så mycket bättre än vad vi hade väntat oss! Lyckatill med husköpet.

 
Ha Ha Känner precis igen det där med dörrhandtagen.
Lite märkligt när man köper en produkt för miljoner att det skall vara krångligt att byta ut lite detaljer utan krångel.
Angående tomten så ville grävfirman hålla på med den men jag ville inte ha maskinen där för 1250 kr/timme extra så han åkte hem och lämnade ett gigantiskt berg med massor framför huset.
Man kan ju annars tycka att det bör ingå i en normal grundschakt att fördela ut överskottsmassorna.
Annars är vi nöjda med huset, men dyrt blev det.
 
Jag har själv byggt ett LB Jordugglan.

Har skrivit en hel del tidigare.
 
Någon som byggt LB Hus "Näktergalen " ?

Vilka priser fick ni ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.